EDUCATIE 6 februarie 2020

Schimbările climatice, aduse în atenţia elevilor LTME

de Covasna Media | 3356 vizualizări

Activitatea a avut loc în cadrul proiectului „Ziua Internaţională a Cititului Împreună” (ZICI)

Pentru a conştientiza şi mai mult problemele pe care întreaga planetă le întâmpină din cauza încălzirii globale, miercuri, 05.02.2020, elevii de la Liceul Teoretic „Mircea Eliade” din Întorsura Buzăului, au aflat care sunt efectele schimbărilor climatice şi cum pot ajuta chiar ei la diminuarea acestora. Fiecare clasă a vizionat individual un PowerPoint şi un videoclip despre întregul subiect. Apoi, în timpul rămas, au discutat despre gravitatea problemelor pe care le-au aflat din materialele prezentate.

Coordonatoarea activităţii la nivelul liceului a fost profesoara de engleză Elena – Mihaela Mitrea, care spune că astăzi la „Eliade” s-a citit cu voce tare pentru „a vindeca planeta”.

„Suntem bucuroşi să fim parte a unei mari comunităţi de cititori, să promovăm cititul încă de la vârste fragede şi să contribuim la sănătatea planetei prin educaţie. Astăzi am citit împreună cu voce tare pentru a vindeca planeta. Am ales să citim despre Wangari Maathai, laureată a premiului Nobel pentru pace în 2004, o luptătoare pentru protecția mediului înconjurător şi pentru drepturile femeilor. În discursul <<Ce legătură au copacii cu pacea?>> aceasta a evidenţiat importanţa curajului, a perseverenţei şi a credinţei în schimbările pozitive. Elevii noştri au fost invitaţi să planteze copaci şi în alte contexte ale vieţii, să devină cetăţeni activi implicaţi în găsirea de soluţii pentru problemele cu care se confruntă comunitatea, să manifeste perseverență și încredere pentru promovarea cauzelor drepte”, ne-a spus Elena – Mihaela Mitrea.

Parte din activitate a fost şi Consiliul Şcolar al Elevilor (CŞE) de la LTME, care a realizat un PowerPoint în care se prezentau probleme întâmpinate la nivel global din cauza schimbărilor climatice şi metodele de prevenire sau diminuare a încălzirii globale. 

Mihaela Sporea, vicepreşedinte al Consiliului Şcolar al Elevilor spune că astfel de activităţi sunt întotdeauna binevenite.

„Mi-a plăcut activitatea de astăzi, a fost o idee frumoasă, sunt lucruri, probleme şi rezolvări pe care le cunoşteam în mare parte, dar totuşi e bine ca la un moment dat să ni se amintească ceea ce ar trebui să facem ca să trăim mai bine şi mai sănătos, având grijă şi de natură”, a transmis, pentru Observatorul de Covasna, vicepreşedintele CŞE.

Elevii au primit cu bucurie idea

„A fost o activitate minunată, datorită ei am început să apreciez mai mult natura și ceea ce ne oferă. Mi-aș dori mai multe activităţi de genul,  deoarece prin intermediul lor, cred eu, oamenii înțeleg mult mai bine cât de importantă este natura”, spune o elevă a liceului, Denisa Buzea.

Aproape toate clasele au făcut parte din activitate, excepţie a făcut o singură clasă, care se pregătea conştiincios pentru examenul de bacalaureat. 

Proiectul „Ziua Internaţională a Cititului Împreună” (ZICI), marcat în 5 februarie, are ca scop trimiterea unui „mesaj puternic și clar despre importanța cititului pentru copii în fiecare zi, timp de 20 de minute, începând din prima lor zi de viață și până cu mult după ce pot citi deja și singuri”, se arată în formularul de înscriere în proiect.

Sursă foto: Denisa Buzea şi Silviu Popica

David Leonard Bularca

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.