EDUCATIE 6 septembrie 2011

Schimbare de conducere la CNMV

de Monica Vrânceanu | 1449 vizualizări

Luminiţa Curceanu este noua directoare a celui mai important liceu românesc din judeţ.

Noul an școlar aduce o schimbare majoră la cea mai importantă unitate de învățământ cu predare în limba română din județul Covasna, Colegiul Național Mihai Viteazul (CNMV), acesta având un nou director, în persoana prof. Luminița Curceanu.

Numirea Luminiței Curceanu la conducerea CNMV a fost realizată în contextul pensionării fostului director, Brândușe Roman și prin respectarea metodologiei în vigoare, prin detașare în interesul învățământului, până la organizarea unui concurs, dar nu mai mult de finele anului școlar.

Luminița Curceanu s-a născut la Sfântu-Gheorghe în urmă cu 44 de ani și este absolventă a Facultății de Fizică din cadrul Universității București. Cariera Luminiței Curceanu în învățământ a început imediat după absolvirea facultății, în 1989, aceasta ajungând la CNMV – pe atunci Liceul Teoretic Mihai Viteazul în 1990, deci practic întreaga sa activitate didactică s-a construit în cadrul celui mai apreciat liceu din județ.

Rădiţa Palela rămâne director adjunct

Inspectorul școlar adjunct al județului Covasna, Maria Băilă, a declarat că numirea Luminiței Curceanu a avut la bază consultarea Consiliului profesoral din cadrul CNMV. În cadrul votului Consiliului au fost exprimate două opțiuni pentru directorat: prof. Luminița Curceanu și prof. Rădița Palela, aceasta din urmă deținând deja funcția de director adjunct.

În baza opţiunilor exprimate de Consiliul profesoral, prof. Rădiţa Palela a rămas să exercite funcţia de director adjunct, iar prof. Luminița Curceanu a fost aleasă director al Colegiului.

”Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Covasna a dorit un suflu nou la conducerea CNMV, astfel încât întreaga activitate instructiv-educativă să fie revigorată, iar calitatea actului educaţional să se ridice la cele mai ridicate standarde. În acelaşi timp, Inspectoratul doreşte să asigure Colegiului o conducere eficientă pentru implementarea descentralizării în învăţământul preuniversitar. Doamna Curceanu face parte din acea categorie de cadre didactice care s-au remarcat prin rezultate deosebite în specialitate, este o persoană activă, de un profesionalism de necontestat, implicată în activităţile curriculare şi extracurriculare atât la nivelul unităţii de învăţământ, cât şi la nivelul şcolii, aproape de elevi şi de interesele colectivului de cadre didactice de la CNMV, deci nu avem îndoieli în ceea ce privește bunul mers al activității Colegiului și de acum înainte”, a declarat inspectorul general adjunct al IŞJ, Maria Băilă.

Inspectoratul are așteptări mari de la noua conducere

Inspectorul școlar general al județului, Keresztely Irma, a declarat la rândul său că numirea prin decizie a Luminiței Curceanu este una mulțumitoare, existând convingerea fermă că la conducerea CNMV se va cimenta o echipă foarte capabilă.

În context, Keresztely și-a exprimat speranța în ceea ce privește perfecționarea calității învățământului de la CNMV, apreciind că totuși, în ultimii ani, s-a sesizat o scădere a acesteia.

”Mesajele mele către noua conducere a CNMV sunt legate de faptul că în ultimii ani aici a scăzut calitatea învățământului, acest lucru fiind relevat inclusiv de rezultatele slabe de la examenul de Bacalaureat, rezultate care plasează Colegiul în spatele altor licee teoretice din județ, cu predare în limba maghiară. IȘJ așteaptă de la noua conducere să identifice problemele din CNMV și să facă astfel încât Colegiul să-și redobândească încrederea și aprecierea de care a beneficiat în trecut atât din partea Inspectoratului cât și din partea părinților. În acest sens, am cerut demersuri în vederea reinstaurării unei ordini și discipline mai severe, atât pentru elevi cât și pentru profesori. În ultimii ani am auzit inclusiv de acte de violență la CNMV, dorim ca noua conducere să identifice cauzele și să găsească soluții pentru a preveni așa ceva. Am mai solicitat noii echipe punctualitate și prezență la ore din partea profesorilor, astfel încât CNMV să revină la vremurile în care era un model pentru toate școlile județului”, a declarat Keresztely Irma.

Șefa IȘJ a mai arătat că instituția pe care o conduce, având încredere în noua echipă formată la nivelul CNMV, va acorda acesteia tot sprijinul de care are nevoie pentru a-și îndeplini cele propuse.

Încredere și optimism pentru noua echipă

Fostul director al CNMV, Brândușe Roman, a declarat că pleacă de la conducere având încredere în munca pe care Luminița Curceanu și Rădița Palela o vor desfășura pe mai departe împreună, arătând că cele două profesoare vor forma, cu siguranță, o echipă foarte bună.

”Cred că era necesară o schimbare și chiar o doream, deoarece CNMV trebuie să performeze pentru oamenii săi valoroși – profesori și elevi. Responsabilitățile, implicarea și grija permanentă pentru securitatea copiilor sunt epuizante la un moment dat, deci se impuneau o nouă forță și o nouă energie care să apere interesele Colegiului și am convingerea că acesta rămâne pe mâini bune”, a declarat Brândușe Roman, adăugând că experiența sa de 15 ani de directorat va sta mereu la dispoziția noii conduceri.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 6

Adaugă comentariu
baykal, 11 septembrie 2011
felicitari!! chiar era nevoie de un suflu nou la scoala
mona, 7 septembrie 2011
Felicitari doamnei Curceanu!!! Cred ca-si baga unghia in gat psd-ul(grama) ca protejata lui psd-ista nu mai poate sa foloseasca scoala in interesele partidului.
Razvan Creanga, 6 septembrie 2011
Salutari pentru fosta mea diriginta!
Alin, 6 septembrie 2011
Este o schimbare cred eu asteptata si necesara. Asa ca spor si mult noroc in noua activitate! ;) un fost elev
lucian, 6 septembrie 2011
Ar fi bine ca d-na Curceanu sa fie lasata sa faca reforma, sa taie ce trebuie taiat, sa modernizeze...
Ilyes Ibolya, 6 septembrie 2011
"Asteptarile" in ce priveste "schimbarea in mai bine" sunt si din partea profesorilor, elevilor,parintilor! Pentru ca schimbarea sa si " fie", este nevoie, mereu, de mai multa implicare. Din partea citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.