EDUCATIE 26 iunie 2018

Rezultatele finale ale Evaluării Naționale: procentul de promovare a crescut după contestații

de Geanina Lupșa | 796 vizualizări

La nivelul județului Covasna s-au înregistrat peste 140 de contestații

În urma rezolvării contestațiilor depuse de către elevii din județul Covasna, procentul de promovare a examenului de Evaluare Națională a crescut de la 67.95% la 68,02%. La nivel de județ s-au înregistrat 142 de contestații.

În județul Covasna, 1.461 de elevi s-au înscris pentru susținerea examenului de Evaluare Națională, dintre care 1.432 s-au prezentat la probe, iar 29 dintre ei au absentat.

După afișarea rezultatelor inițiale, au fost depuse 142 de contestații. Dintre acestea, cele mai multe s-au înregistrat la limba și literatura română, fiind depuse 61 de contestații, 50 la matematică și 31 la limba și literatura maternă, arată un comunicat de presă, transmis de Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Covasna.

Astfel, după soluționarea contestațiilor, 974 de elevi din județ au reușit să obțină medii peste 5 la examenul de Evaluare Națională.

Cu toate acestea, rezultatele sunt mai slabe decât cele de anul trecut, când 71,80% dintre absolvenţii de clasa a VIII-a au obţinut medii de peste 5.

 

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.