EDUCATIE 5 decembrie 2013

Rezultate slabe la Matematică la simularea Evaluării Naţionale

de Monica Vrânceanu | 789 vizualizări

Inspectoratul Școlar Județean Covasna a făcut publice rezultatele simulării județene de la examenul de Evaluare Națională, ale cărui probe au avut loc la finele lunii noiembrie.

La Simulare s-au înscris 1.894 de elevi de clasa a VIII-a, iar cele mai multe note sub 5 au fost obținute la Matematică.

Astfel, din 1.791 de elevi care au susținut proba la Matematică, 1.243 (69,4%) nu au reușit să obțină note peste 5. La Limba și Literatura Română au susținut proba 1.805 elevi, iar 856 dintre aceștia au luat note sub 5, în vreme ce la Limba și Literatura Maghiară au nu au luat note de trecere 365 din cei 1.315 elevi care au susținut proba.

Gradul de promovabilitate la Limba și Literatura Română a fost de 53%, la Limba și Literatura Maghiară de 72% și la Matematică de 31%.

Au fost obținute totuși nouă note de 10 la Matematică, una la Limba și Literatura Maghiară și niciuna la Limba și Literatura Română.

Inspectorul școlar adjunct al IȘJ Covasna, Rădița Palela, a declarat că rezultatele Simulării arată că elevii se află la început de drum, însă nu sunt îngrijorătoare, căci mai este destul timp pentru ca ei să își corecteze lacunele. Potrivit inspectorului școlar adjunct, școlile vor efectua analize proprii pe baza acestor rezultate, urmând să își stabilească în funcție de asta un plan de măsuri.

„Credem că simularea a prins foarte bine, deoarece elevii au participat în procent ridicat și au văzut care sunt condițiile de examen”, a punctat Rădița Palela.

Săptămâna viitoare este rândul celor aflați în ultimii ani de liceu pentru a intra în simularea județeană a examenului de Bacalaureat.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
alex, 6 decembrie 2013
Ca sa rezolvi o problema, trebuie mai intai sa recunosti ca ai o problema. Nu era o problema daca, promovabilitatea era de peste 60-70% la fiecare proba de examen. Sunt convins, ca situatia citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.