EDUCATIE 31 ianuarie 2011

Reguli clare pentru înscrierile în clasa I

de Monica Vrânceanu | 553 vizualizări
Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IȘJ) Covasna a aproobat etapele înscrierii elevilor în clasa I, înscrieri ce se vor realiza ținând cont de circumscripţiile şcolare înfiinţate în anul 2009. Pentru ca întregul proces de însriere în clasa I să beneficieze de transparență, fiecare unitate de învăţământ din județ va afişa numărul de clase disponibile, numărul de locuri aprobate de Inspectorat

Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IȘJ) Covasna a aproobat etapele înscrierii elevilor în clasa I, înscrieri ce se vor realiza ținând cont de circumscripţiile şcolare înfiinţate în anul 2009.

Pentru ca întregul proces de însriere în clasa I să beneficieze de transparență, fiecare unitate de învăţământ din județ va afişa numărul de clase disponibile, numărul de locuri aprobate de Inspectorat, precum şi situaţia zilnică a înscrierilor. La finalul fiecărei perioade, unităţile de învăţământ vor răspunde în scris și în timp util tuturor solicitărilor de înscriere depuse de către părinţi şi vor afişa lista copiilor înscrişi în clasele I.

Pentru municipiul Sfântu Gheorghe, etapele înscrierii în clasa I cuprind înscrieri în circumscripții până pe 7 februarie la ora 14:00, urmând ca între 8 și 16 februarie să se poată face înscrierile la nivelul municipiului, în orice altă şcoală (alta decât cea la care s-a făcut arondarea conform circumscripţiilor şcolare), dar în limita locurilor aprobate de Consiliul de administraţie al IȘJ Covasna.

În cea de-a treia etapă a înscrierilor, între 17 și 21 februarie se pot înscrie la școlile din Sfântu Gheorghe elevi din orice altă localitate a județului doar în limita cifrelor de şcolarizare aprobate. Înscrierea copiilor în clasa I, în celelalte localităţi ale judeţului, unde nu s-a realizat arondarea străzilor la şcoli, se realizează până pe 21 februarie, fiecare școală urmând a-și elabora propriul regulament intern privind înscrierea elevilor în clasa I. Respectivul regulament va cuprinde criterii clare, cu caracter nediscriminatoriu și va fi afişat în şcoală şi adus la cunoştinţa părinţilor, împreună cu lista străzilor arondate şi perioadele de înscriere.

În ceea ce priveşte înscrierea copiilor în clasa I la specializări de artă şi în alternative educaţionale, aceasta se poate face din prima etapă, indiferent de zona căreia îi aparţin viitorii elevi. IȘJ interzice strict înscrierea copiilor peste limita admisă de lege, şcolile având obligaţia înscrierii cu prioritate a copiilor ce locuiesc în aria de cuprindere a unităţii de învățământ.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.