EDUCATIE 20 ianuarie 2013

Reabilitată recent, Cantina CNMV va găzdui Balul Unirii

de Monica Vrânceanu | 786 vizualizări

Lucrările de modernizare a sălii de mese au costat 50.000 de lei.

Reabilitată recent, Cantina CNMV va găzdui Balul UniriiCantina Colegiului Național Mihai Viteazul (CNMV) din Sfântu Gheorghe a intrat în reparații, după ce astfel de lucrări nu s-au mai efectuat în sala de mese de la începutul anilor ’90 și absolut deloc în grupurile sanitare. Lucrările de reparații, care au început cu tapetarea pereților, schimbarea corpurilor de iluminat și reabilitarea grupurilor sanitare, au conferit deja cantinei un aer demn de o sală de mese modernă, adaptată atât nevoilor elevilor și profesorilor cât și celor care doresc să organizeze aici evenimente.

Potrivit directorului CNMV, Luminița Costea, aceste reparații au costat 50.000 de lei și au fost achitate din fondurile proprii ale instituției, însă foarte mult a contat și ajutorul unui fost elev al CNMV, Bogdan Mehedinți, care a venit cu sfaturi și idei de design, ajutând la achiziționarea unor materiale de bună calitate, la un preț accesibil, şi căruia conducerea Colegiului îi mulţumeşte pentru sprijinul acordat.

„Cantina nu a fost niciodată modernizată, aici este vorba de reparații care trebuiau făcute. În 2008 s-a pus gresie pe jos, iar în 2012 am reușit să punem geamuri termopan, pentru a reduce cheltuielile cu căldura; în rest, de-a lungul anilor s-au mai făcut mici reparații și zugrăveli, dar nu ceva care să ridice calitatea. Sigur că ar mai fi nevoie și de alte intervenții, mai ales la dotare, dar le vom face încet, în măsura în care vom avea bani. Acum însă, cantina arată decent, așa cum trebuie să arate o cantină de liceu în 2013. Intenționăm să închiriem sala de mese pentru diverse evenimente, la cerere, pentru a suplimenta bugetul şcolii şi să investim mai departe în reparații și dotări necesare Colegiului”, a explicat Luminița Costea.

Primul eveniment pe care îl va găzdui sala de mese, care are o capacitate de 120 de locuri (cu posibilitate de extindere spre maxim 150, dar cu mai puţin spaţiu de dans), va fi Balul Unirii, organizat de Prefectura Covasna pe 24 ianuarie.

„Mulţumim Prefecturii Covasna şi prefectului Codrin Munteanu pentru iniţiativa de a organiza Balul Unirii în sala de mese a Colegiului Naţional „Mihai Viteazul” şi de-a ajuta în acest fel atât Colegiul cât şi promovarea imaginii sălii de mese”, a declarat directoarea Luminiţa Costea.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.