EDUCATIE 15 septembrie 2021

Raport CJE: elevi covăsneni, puși absenți deși participau la ore

de David Leonard Bularca | 1410 vizualizări

Ce mai arată analiza Consiliului Județean al Elevilor Covasna

Aproape jumătate dintre elevii covăsneni care au completat un formular lansat de Consiliul Județean al Elevilor (CJE) Covasna spun că le-a fost consemnată absența la oră în catalog, deși erau prezenți la curs. Raportul privind Implementarea Statutului Elevului la nivelul Județului (RISEJ) a colectat date din anul școlar 2020-2021 de la aproape 200 de elevi și profesori. Reprezentanții CJE Covasna spun că doresc să aducă în spațiul public realitatea din sălile de clasă covăsnene. 

Un alt factor îngrijorător care reiese în urma demersului este acela că 40% dintre elevii care au răspuns la chestionar nu își cunosc drepturile.  Documentul care cuprinde toate concluziile studiului, dar și propunerile celor care îi reprezintă pe elevii covăsneni poate fi accesat la adresa: https://bit.ly/2VFybUE

„45% dintre elevii covăsneni respondenți au fost puși absenți în contextul în care participau la ora de curs. 40% dintre elevii care au completat chestionarul nu au auzit de Statutul Elevului. Acestea sunt doar două statistici îngrijorătoare ce reies din Raportul ce vizează implementarea Statutului Elevului la nivelul județului Covasna (RISEJ). Ne dorim să le aducem la cunoștință factorilor de decizie, autorităților, partenerilor, dar și actorilor principali ai sistemului de învățământ, realitatea fermă a sistemului educațional covăsnean. Invităm orice cititor să parcurgă acest document pentru a înțelege ce se întâmplă, de fapt, în sălile de clasă. Având un eșantion de aproape 200 de elevi și profesori din întregul județ, în raport se regăsesc propunerile și recomandările noastre cu privire la problemele întâmpinate”, se arată într-un comunicat de presă transmis marți de către CJE Covasna redacției Observatorul de Covasna. 

În perioada următoare, reprezentanții elevilor covăsneni vor monitoriza implementarea propunerilor făcute de aceștia, spune președintele CJE Covasna, Marian Calcea.

„După consultarea elevilor din județul nostru, am muncit la întocmirea RISEJ-ului într-o formă prietenoasă și accesibilă. De asemenea, raportul conține și un set complex de recomandări, care trebuie aduse la cunoștință factorilor de decizie din județul Covasna, iar implementarea lor va fi atent monitorizată de către elevii reprezentanți. Totodată, anul școlar vine și cu noul sezon de alegeri în Consiliul de Administrație și în Birourile executive ale Consiliilor Școlare ale Elevilor. Vom publica, zilele acestea, pe rețele noastre de socializare calendarul alegerilor în Consiliul Elevilor. Le dorim colegilor noștri din județ să aibă un an plin de realizări și să ne semnaleze orice problemă pe care o întâmpină”, se mai arată în comunicatul de presă.

Formularul lansat de CJE Covasna a putut fi completat de către elevi și profesori, online, din 30 iulie până pe 5 august a.c.. 

Sursa foto: CJE Covasna - Teodora Raluca Morariu

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.