EDUCATIE 28 iunie 2011

Promovabilitate ridicată la Evaluarea Naţională

de Monica Vrânceanu | 553 vizualizări
Evaluarea Națională a competențelor absolvenților de clasa a VIII-a, pe baza căreia cei mici se vor înscrie la liceu în zilele următoare, a fost încheiată, Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) finalizând totodată și rezolvarea contestațiilor. Procentul de promovabilitate la Evaluarea Națională din acest an este unul destul de bun, rezultatele finale la Limba și literatura româmă și la Limba și literatura maternă – maghiară

Evaluarea Națională a competențelor absolvenților de clasa a VIII-a, pe baza căreia cei mici se vor înscrie la liceu în zilele următoare, a fost încheiată, Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) finalizând totodată și rezolvarea contestațiilor.

Procentul de promovabilitate la Evaluarea Națională din acest an este unul destul de bun, rezultatele finale la Limba și literatura româmă și la Limba și literatura maternă – maghiară, în cazul județului Covasna, fiind chiar mai ridicate decât cele de anul trecut. Ca și în anii anteriori, matematica a fost, se pare, cea care le-a dat bătăi de cap tinerilor candidați la Evaluare. La examenele din acest an s-au înscris, în județul Covasna, puțin peste 2.000 de elevi, iar în sălile de examene au ajuns peste 1.900. Potrivit purtătorului de cuvânt al IȘJ Covasna, Alis Pop, nu au existat incidente deosebite sau evenimente grave pe parcursul celor trei zile de examene, derulate săptămâna trecută.

 

Doar 4 note de 10 la română

Rezultatele finale ale Evaluării arată că la examenul de competențe la Limba și literatura română au luat parte 1.983 de elevi, 413 dintre acestea obținând note sub 5. Peste 1.300 de elevi au obținut note cuprinse între 5 și 8,99, în vreme ce 198 de elevi au luat note între 9 și 9,99, doar patru participanți la Evaluare reușind să obțină nota 10 la Limba și literatura română.

La examenul pentru Limba și literatura maghiară s-au prezentat 1.374 de elevi, iar 44 dintre aceștia nu au reușit să obțină o notă peste 5. Cei mai mulți elevi care au susținut și examenul la Limba și literatura maternă - 471, au obținut note cuprinse între 8 și 8,99, iar 14 dintre ei au reușit să ia chiar nota 10. Proba de la matematică li s-a părut absolvenților de gimnaziu ca fiind cea mai grea, iar notele obținut aici întăresc acest lucru. Au susținut această probă 1.979 de elevi, 624 dintre ei nereușind să ia o notă mai mare de 5. Aproape 1.200 de elevi au reușit să obțină note între 5 și 8,99. Notele cuprinse între 9 și 9,99 au fost 150 la număr, în vreme ce 16 copii au realizat lucrări punctate cu 10.

Promovabilitatea a fost în acest an de 79,1% la Limba și literatura română, 96,7% la Limba și literatura maghiară și de 64,4% la matamatică.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
rusine, 28 iunie 2011
cum sa nu fie promovabilitate ridicata la examen daca copii au dat examen in aceleasi unitati de invatamant si supravegheati de profesori lor. pana acuma se dadea in alta unitate de invatamant . citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.