EDUCATIE 8 septembrie 2010

Proiect de 15.000 de euro pentru păstrarea valorilor populare în rândul copiilor

de Monica Vrânceanu | 537 vizualizări
Grădinița Albă ca Zăpada din Sfântu Gheorghe va fi parte a unui proiect Comenius, având ca temă „Folclorul - Limbaj comun între popoare”, finanțat de către Uniunea Europeană. În cadrul acestui proiect care are ca scop păstrarea tradițiilor populare, valorificarea folclorului în educarea copiilor preșcolari și cunoașterea altor culturi populare, grădinița din Sfântu-Gheorghe va participa alături de alte două grădinițe

Grădinița Albă ca Zăpada din Sfântu Gheorghe va fi parte a unui proiect Comenius, având ca temă „Folclorul - Limbaj comun între popoare”, finanțat de către Uniunea Europeană.

În cadrul acestui proiect care are ca scop păstrarea tradițiilor populare, valorificarea folclorului în educarea copiilor preșcolari și cunoașterea altor culturi populare, grădinița din Sfântu-Gheorghe va participa alături de alte două grădinițe, una din Ungaria și alta din Suedia, la două întâlniri cu grădinițele partenere.

În proiect sunt implicate trei grupe de copii de la Grădinița Albă ca Zăpada - una cu limba de predare română și două cu limba de predare maghiară, precum și șase educatoare. În primă etapă, la Sfântu Gheorghe vor sosi în luna octombrie educatori și copii din Ungaria și Suedia, cărora le vor fi prezentate nu doar obiceiurile populare de aici ci alături de care se vor derula și diverse activități precum cele de îndemânare practică, jocuri cu texte și cântece, jocuri de limbă, punerea în scenă a unor sărbători specifice sau meserii tradiționale. În 2011 și 2012, va veni rândul celor din România să meargă la grădinițele partenere în proiect, finalul acestuia urmând a fi marcat de producerea unui material audio cu cântece populare interpretate de copiii din cele trei țări participante și un suport audio-video care să reprezinte materiale utile cadrelor didactice în valorificarea valorilor populare.

Pentru acest proiect, Grădinița Albă ca Zăpada va primi 15.000 de euro, proiectul fiind definitivat cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean și al Consiliului Județean Covasna.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.