EDUCATIE 20 iulie 2022

Proiect: aproape 20 de profesori din Sfântu Gheorghe, la pregătire, prin Erasmus+, în Ungaria

de Iulia Drăghici - Taraș | 1072 vizualizări

Școala Populară de Arte și Meserii Sfântu Gheorghe dorește să participe la Programul ERASMUS+ în domeniul Educației Adulților cu proiectul „Diversificarea ofertei de învățământ cultural destinat adulților”, potrivit Consiliului Județean Covasna, care și-a dat acordul în acest sens. 

Conform documentelor adoptate în ședința din 19 iulie a CJ Covasna, programul va implica 19 persoane, iar „implementarea proiectului va avea drept rezultat o contribuție majoră la dezvoltarea serviciilor culturale furnizate de Școala Populară de Arte și Meserii, Sfântu Gheorghe - Művészeti Népiskola Sepsiszentgyörgy”. 

Printre altele, „proiectul vizează realizarea unei mobilități pentru profesori în Ungaria de 9 zile (călătorie inclusă) sub forma observării directe la locul de muncă în cadrul căruia cadrele didactice locale vor experimenta modul de derulare a activităților didactice în țara gazdă”, se notează în referatul de aprobare al proiectului. 

Având în vedere faptul că Școala Populară de Arte și Meserii, Sfântu Gheorghe - Művészeti Népiskola Sepsiszentgyörgy pune accent deosebit pe formarea profesională a adulților, inițializând și desfășurând un număr de 10-12 de cursuri de formare profesională în diferite domenii, cu acest proiect scopul instituției este de a majora numărul cursurilor inițiate și identificarea nișelor pe piața serviciilor de formare profesională. 

Formarea continuă a cadrelor didactice din cadrul unităților de învățământ este indispensabilă pentru sustenabilitatea educației calitative, iar cea mai bună metodă pentru a însuși noi cunoștințe reprezintă educația în cadru non-formal. Învățarea prin participare la job shadowing-uri este o metodă care permite cadrelor didactice să aibă posibilitatea de a vizualiza și experimenta modul în care se predă în alte țări din Europa, să identifice acele puncte forte existente la modelele europene care ar trebui preluate și implementate pentru îmbunătățirea și dezvoltarea sistemului educațional”, se mai arată în acte.

Perioada de implementare a proiectului este de 18 luni, cu termen de începere 1 septembrie a.c. 

Valoarea totală a proiectului este de 18.500 de euro, echivalent a 91.478,80 lei. Programul are finanțare 100% nerambursabilă. 

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.