EDUCATIE 30 decembrie 2010

Profesorii şi elevii din Sfântu Gheorghe şi-au primit banii de navetă şi cei de burse

de Monica Vrânceanu | 487 vizualizări
Pe final de an, Consiliul Local (CL) Sfântu Gheorghe a achitat profesorilor banii de navetă, virând totodată şi sumele cuvenite elevilor bursieri. Conform legii, aceste sume de bani trebuie asigurate de CL, în Sfântu Gheorghe existând peste 400 de elevi care beneficiază de burse. Astfel, 340 de elevi primesc burse sociale (31-35 lei/lună/persoană), 50 de elevi burse de studii (21 lei/lună/persoană) şi 30 de elevi burse

Pe final de an, Consiliul Local (CL) Sfântu Gheorghe a achitat profesorilor banii de navetă, virând totodată şi sumele cuvenite elevilor bursieri.

Conform legii, aceste sume de bani trebuie asigurate de CL, în Sfântu Gheorghe existând peste 400 de elevi care beneficiază de burse. Astfel, 340 de elevi primesc burse sociale (31-35 lei/lună/persoană), 50 de elevi burse de studii (21 lei/lună/persoană) şi 30 de elevi burse de merit (23lei/lună/persoană).

Suma totală pe care  municipalitatea a alocat-o  pentru plata burselor este de 155.200 de lei.

În ceea ce priveşte banii de navetă pentru profesori, suma direcţionată în acest sens s-a ridicat la 58. 588 de lei, CL Sfântu Gheorghe trebuind să achite costurile navetei pentru 66 de cadre didactice.

„Considerăm că este foarte important ca aceste sume să fie asigurate, căci toate cadrele didactice care fac naveta şi elevii care se află în situaţii sociale defavorizate au nevoie de acest sprijin financiar”, a declarat viceprimarul Sztakics Eva.

Potrivit unor date neoficiale, nu toate consiliile locale din judeţ au reuşit să se achite de obligativitatea plăţii navetei pentru profesori. Peste 20% din cadrele didactice din judeţul nostru fac naveta, procentul fiind, se pare, în creştere de la an la an.

Şefa Inspectoratului Şcolar General (IŞJ) Covasna, Keresztely Irma, a declarat că nu există în prezent, la nivelul Inspectoratului, date legate de modul în care primăriile din judeţ au reuşit să achite banii cuveniţi cadrelor didactice navetiste. Keresztely a adăugat că există o obligaţie legală a autorităţilor locale pentru a plăti costurile navetei, însă acestea se achită atunci când primăriile au bani disponibili în acest sens, în caz contrar rămânând cu datorii.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.