EDUCATIE 29 octombrie 2013

Profesorii au început protestele

de Monica Vrânceanu | 801 vizualizări

În jur de 40 de cadre didactice au pichetat ieri Prefectura Covasna, cerând alocarea unui procent din PIB de minim 6% pentru Educație din 2014, creșterea salariilor, depolitizarea și debirocratizarea învățământului, precum și modificări pentru Legea Educației Naționale – regândirea sistemului de evaluare a elevilor, a programelor școlare.

Cadrele didactice au venit de la școli din tot județul și s-au așezat pe scările din fața Prefecturii într-un mod inedit: și-au imitat elevii de la clase, în vreme ce în fața scărilor a fost așezat un birou unde unii au luat cuvântul și au vorbit despre nemulțumirile lor.

Profesorii au protestat inclusiv împotriva tăierii unor sporuri, subliniind totodată că nu este normal ca un dascăl să aibă un salariu sub 300 de euro, sau chiar sub 200 de euro un debutant.

Profesorii covăsneni au anunțat că se alătură protestelor de la nivel național, urmând ca peste 50 de cadre didactice din județ să participe, pe 6 noiembrie, la un miting de protest urmat de un marş de amploare la București.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Kviatkovski, 29 octombrie 2013
Este adevarat ca salariile profesorilor sunt mici dar ar trebnui d-nii profesori sa se gandeasca si la orele lucrate zilnic si lunar,fata de unul care trage la lopata zi lumina,la lunile pe care nu le citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.