EDUCATIE 18 octombrie 2021

Proba scrisă a concursului de directori: 102 candidați, 28 nu au promovat momentan

de David Leonard Bularca | 2209 vizualizări

Concursul de directori pentru instituțiile de învățământ din județul Covasna este în plină desfășurare. Vineri, 15 octombrie, a avut loc proba scrisă. Din 102 candidați, 24 au fost respinși, 3 au absentat și un candidat a fost amânat. Cea mai mică notă obținută a fost 4,80, iar cea mai mare 9,00, conform informațiilor publicate de Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Covasna. Pentru a trece mai departe, candidații trebuiau să obțină cel puțin nota 7,00. 

Cei care au participat la proba scrisă a examenului au putut depune contestații pentru notele obținute în urma examenului, în format online, până duminică, 17 octombrie. 

Inițial, înscrise pentru a ocupa o funcție de director sau director adjunct au fost 103 cadre didactice, însă unui candidat nu i s-a validat dosarul.

Proba scrisă a fost susținută la centrul special de concurs din cadrul Liceului Teoretic „Mikes Kelelemen”, din Sfântu Gheorghe, iar durata acesteia a fost de maximum 120 de minute. 

Conform unui comunicat de presă al IȘJ Covasna, proba scrisă a examenului a constat în „rezolvarea a 50 de itemi structurați în itemi care vor viza capacitățile cognitive și de leadership (circa 60%), competențele de management (circa 20%), precum și reglementările legale din bibliografia de concurs (circa 20%) (...). Nota minimă de promovare este 7 (șapte)”

Ce urmează

Conform aceleiași informări, candidații care au trecut de proba scrisă acum vor alege instituția de învățământ în cadrul căreia își doresc să ocupe funcția de director sau director adjunct.

„Candidații care au obținut la proba scrisă minim nota 7, între 21 și 27 octombrie 2021 vor depune opțiunile pentru unitatea la care candidează. În perioada 15 noiembrie – 8 decembrie 2021 se va desfășura proba de interviu”, a transmis IȘJ Covasna.

După proba de interviu, care va fi susținută în fața unei comisii formată din cinci membri, se va realiza validarea rezultatelor finale, pe 17 decembrie. 

În județul Covasna au fost scoase la concurs 79 de posturi de director, respectiv 38 de posturi de director adjunct, conform IȘJ Covasna. 

Sursa foto: unsplash.com

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.