EDUCATIE 23 august 2013

Prins cu telefonul mobil şi eliminat de la Bacalaureat

de Monica Vrânceanu | 609 vizualizări

Un elev din judeţul Covasna, care susţinea o probă orală la cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat, a fost eliminat ieri din sala de examinare, după ce a fost prins cu un telefon mobil asupra sa.

Potrivit inspectorului şcolar responsabil cu Bacalaureatul în judeţul Covasna, Farkas Csaba, incidental s-a petrecut la Centrul de examinare din Sfântu Gheorghe, la Grupul Şcolar Puskás Tivadar.

Elevul urma să susţină examenul oral la Limba şi Literatura Maghiară, însă înainte de a răspunde în faţa comisiei, i-a sunat telefonul mobil în buzunar. Regulamentul Bacalaureatului interzice intrarea în examen cu telefoane mobile, elevul nu s-a conformat, astfel că a fost eliminat. Regulile sunt clare, li se aduc la cunoştinţă şi înainte de a intra în sala de examene, sunt şi tipărite pe foi afişate în centrele de examinare şi totuşi unii nu le iau în serios şi îşi asumă astfel de riscuri”, ne-a declarat Farkas.

Inspectorul a menţionat că, până acum, în afară de această întâmplare, nu au mai fost alte incidente în cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului. Cu toate acestea, Farkas a amintit că în prima sesiune a examenului de Bacalaureat din acest an au mai fost eliminaţi doi elevi, tot din cauză că au avut telefoanele mobile asupra lor, prin urmare elevul ar fi trebuit să ia în serios regulamentul şi să nu rişte eliminarea din examen, mai ales că în caz de eliminare pentru tentativă de fraudă, prezenţa la următoarele două sesiuni de examen e interzisă. În plus, şi un profesor prezent la Titularizare a fost eliminat din examen în acest an, din acelaşi motiv – prezenţa la examen cu telefonul mobil.

Aproape 850 de elevi s-au înscris la cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului în judeţul Covasna, după ce promovabilitatea primei sesiuni a fost de 43%.

Sesiunea de toamnă se desfăşoară în două centre de examinare – unul la Sfântu Gheorghe şi altul la Târgu Secuiesc. Cei care susţin Bacalaureatul de toamnă sunt atât absolvenţi ai promoţiei 2013, cât şi ai promoţiilor anterioare, după cum sunt şi absolvenţi de cursuri la zi, seral sau frecvenţă redusă. Săptămâna viitoare vor începe probele scrise, iar pe 5 septembrie vor fi afişate rezultatele finale.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.