EDUCATIE 17 noiembrie 2020

Primăria de la Întorsura Buzăului vrea să achiziționeze 1.800 de tablete pentru elevi

de David Leonard Bularca | 1749 vizualizări

Se mai dorește și cumpărarea de table interactive și laptop-uri pentru profesori

Odată cu trecerea tuturor unităților de învățământ în sistem online, școala mai este doar în teorie asigurată pentru toți elevii din țară. În acest context, Primăria Orașului Întorsura Buzăului a anunțat printr-o postare pe o rețea de socializare intenția de a achiziționa 1.800 de tablete pentru elevi, dar și table interactive și laptop-uri pentru profesori. Dispozitive ar urma să primească toți elevii care studiază la școlile de pe raza localității Întorsura Buzăului, indiferent de domiciliul acestora. Totuși, acest lucru se va întâmpla, în cel mai bun caz, în anul școlar 2021-2022, transmit reprezentanții primăriei.

„Avem în acest sens discuții cu o firmă de consultanță, care a mai scris astfel de proiecte, pentru a demara un proiect cu finanțare guvernamentală în cadrul căruia dorim achiziționarea de aproximativ 1800 tablete (cu internet activ 2 ani), table interactive și laptop-uri pentru profesori.

Acest proiect presupune un buget aproximativ de 500.000 de euro, bani pe care primăria nu îi are, iar în această situație trebuie să așteptăm aprobarea proiectului, apoi putem să achiziționăm cele dorite în proiect. 

Datorită procedurilor birocratice necesare unui astfel de proiect estimăm ca în anul școlar 2021-2022 să ajungă către toți elevi (sic), profesorii și școlile din oraș aceste dispozitive”, este anunțul Primăriei.

Viceprimarul orașului, Silviu Popica, ne-a spus că se dorește și acoperirea altor nevoi pentru școlile din zonă.

„Până în acest moment am discutat cu un consultant care să preia scrierea proiectului respectiv. Are datele, numărul de device-uri (n. red. traducere din engleză: dispozitive) necesare. Prin proiect încercăm să acoperim și o altă nevoie, și anume de table interactive în școli. Știm că la Eliade acum sunt suficiente, urmează să dotăm celelalte școli”, a spus, luni, pentru Observatorul de Covasna, Silviu Popica.

Acesta a mai spus că partea neplăcută a proiectului este chiar durata acestuia.

„Proiectul este de tip concurențial, asta înseamnă că va fi un concurs de proiecte. Singura, să zic așa, parte neplăcută la treaba asta este că va fi de durată. Adică nu se poate rezolva într-un timp foarte, foarte scurt. Toți elevii care învață la școlile din Întorsura vor beneficia de aceste tablete”, ne-a mai spus Silviu Popica.

Rămânem, totuși, cel puțin până la implementarea proiectului, cu situația certă prezentată și la începutul acestui articol. În acest moment, în România, educația este asigurată tuturor elevilor din țară doar la nivel de legislație, căci, am văzut exemple în alte zone ale țării, se practică mai degrabă școala „la plic”, decât școala pe care și-o imaginează Ministerul Educației și Cercetării, cea cu toți elevii conectați online, cu dispozitive de ultimă generație, pregătiți să învețe ceva nou în fiecare zi.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.