EDUCATIE 12 ianuarie 2023

Președintele Consiliului Elevilor din județ: nu susținem trecerea cursurilor în online

de David Leonard Bularca | 1463 vizualizări

Declarația vine în contextul stării de alertă epidemiologică

Președintele Consiliului Județean al Elevilor (CJE) Covasna și, totodată, vicepreședinte al Consiliului Național al Elevilor (CNE), Marian Calcea, spune că elevii nu își doresc suspendarea cursurilor sau trecerea lor în mediul online, în contextul stării de alertă epidemiologică. 

Marian Calcea a spus, pentru CovasnaMedia.ro și Observatorul de Covasna, că le recomandă colegilor săi să nu meargă la școală, dacă au simptomele specifice unei răceli. 

„Din ce am discutat cu colegii din liceele covăsnene, este, bineînțeles, un subiect aflat la ordinea zilei. După trei ani pandemici, ar fi ironic ca subiectul stării de alertă de gripă să fie unul tabu. Sunt multe unități în care elevii lipsesc, lucru pe care îl recomandăm tuturor, dacă prezintă simptome”, a spus președintele CJE Covasna. 

Marian Calcea spune că acest moment este unul de cotitură pentru sistemul de învățământ românesc, tocmai de aceea în contextul actual e nevoie de prevenție. 

Actualmente, Consiliul Național al Elevilor, respectiv CJE Covasna, nu susțin sub nicio formă suspendarea cursurilor sau trecerea în mediul online. Consider că suntem într-un moment de cotitură în educație, de asta singurul lucru care ne-ar lipsi este întreruperea procesului educațional. În stadiul în care suntem acum, trebuie să ne axăm pe prevenție și pe sesizarea, din partea tuturor actorilor implicați în actul educațional, a oricărui simptom ce poate apărea în rândul acestora”, a mai spus, pentru redacția noastră, Marian Calcea. 

Și inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Covasna, Kiss Imre, susține că trebuie pus accent pe prevenție, încă de acasă. El a dat asigurări, marți, pentru CovasnaMedia.ro și Observatorul de Covasna, că sălile de clasă sunt igienizate și aerisite, așa cum o cer recomandările venite atât din partea ministerului Sănătății, cât și a ministerului Educației.

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Covasna au declarat miercuri, pentru redacția noastră, că nu sunt cazuri de gripă confirmate la noi în județ, însă au fost înregistrate aproape 2.350 infecții acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS) și aproape 580 de pneumonii, pe parcursul săptămânii trecute. 

În perioada următoare, numărul acestor cazuri ar putea crește, dat fiind faptul că elevii s-au întors la școală la începutul acestei săptămâni. 

Structura anului școlar 2022-2023

Anul școlar 2022-2023 este primul a cărui împărțire nu s-a făcut pe semestre, ci pe cinci module. De asemenea, o altă noutate a fost că s-a renunțat la obligativitatea susținerii tezelor. 

Luni, pe 9 ianuarie, a început al treilea modul de studiu din anul școlar 2022-2023. În județul Covasna acest modul se va desfășura până pe 17 februarie. Apoi, elevii covăsneni vor mai avea încă o săptămână de vacanță, în perioada 20-24 februarie.

După vacanță, pe 27 februarie va începe al patrulea modul de învățare, până pe 6 aprilie. 

Urmează o nouă vacanță, din 7 aprilie până în 18 aprilie.

Și, în final, elevii se vor întoarce la școală din 19 aprilie până pe 16 iunie, pentru ultimul modul din acest an școlar, conform calendarului realizat de Ministerul Educației. 

Sursa foto: Marian Calcea

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.