EDUCATIE 4 februarie 2015

Predarea noii creșe din Sfântu Gheorghe întârzie

de Székely Emőke | 808 vizualizări

Cu toate că în planul inițial era prevăzut ca noua creșă din Sfântu Gheorghe să fie predată în luna mai a anului trecut, pentru ca apoi predarea să fie amânată pentru noiembrie 2014, acest lucru nu s-a întâmplat nici până în ziua de azi. Directorul Direcției de Asistență Comunitară din Sfântu Gheorghe, Tankó Vilmos, spune că lucrările au fost oprite din cauza frigului, iar creșa va fi terminată probabil în primăvară.

„Consolidarea clădirii a fost finalizată în proporție de 95%, lucrările au fost oprite din cauza frigului. Mai sunt câteva lucrări mici de făcut, sper că în primăvară acestea vor fi terminate. Am achiziționat și o parte dintre obiectele necesare pentru interior” – a declarat Tankó Vilmos.

Contractul de finanțare pentru lucrările de reabilitare a clădirii din strada Kós Károly a fost semnat în septembrie 2013, iar lucrările au început o lună mai târziu. Fiind însă vorba despre o clădire foarte mare și veche, care a stat nefolosită mai mulți ani, degradându-se implicit, era de aşteptat ca termenul de execuție să fie depășit. Proiectul de reabilitare și modernizare a clădirii are o valoare de 2,26 milioane de lei, este implementat de DAC, iar ADR Centru îl finanțează cu 1,5 milioane de lei. Creșa din strada Kós Károly va avea 60 de locuri, în vreme ce în prezent creșa din oraş are 30 de locuri, dar acolo sunt înscriși peste 50 de copii. Noua creșă va dispune de vestiare, grupuri sanitare, bucătărie, spații de luat masa, camera de joacă pentru copii. Clădirea va fi mansardată, iar acolo vor fi amenajate dormitoarele, camera izolator, spălătoria, uscătoria și sala de călcat rufe. Lucrările implică mare atenție asupra detaliilor, deoarece clădirea ce se transformă este veche de peste 100 de ani.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.