EDUCATIE 27 martie 2013

PNL Sfântu Gheorghe cere demisia șefei IȘJ, Keresztély Irma

de Monica Vrânceanu | 772 vizualizări

Conducerea PNL Sfântu Gheorghe cere demisia șefei Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Covasna, Keresztély Irma, apreciind că acesta ar fi începutul care ar sta la înlăturarea imixtiunilor politicului în școli.

Potrivit unui comunicat de presă semnat de președintele PNL Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu, organizația apreciază ca fiind „juste” măsurile propuse de IȘJ în cazul scandalului legat de eleva Sabina Elena de la Grupul Școlar „Kőrösi Csoma Sándor” din Covasna – sancționarea conducerii școlii respective pentru „gestionare defectuoasă a situației” și de schimbarea dirigintei de la acea clasă.

„Sunt apreciate foarte mult măsurile impuse pentru ca o asemenea întâmplare nefericită să nu se mai repete și sperăm în respectarea lor (...). Membrii PNL Sfântu Gheorghe salută introducerea în textul rezoluției IȘJ Covasna a următoarei sintagme "luarea unor măsuri pentru interzicerea imixtiunii politicului în şcoală" și consideră că această imixtiune a stat în mai multe rânduri la baza unor neînțelegeri și reamintește faptul că tocmai directorul de la liceul în cauză este consilier local din partea unui partid politic în Consiliul Local Covasna. Dar, deoarece situația domniei-sale nu este singulară în județ și probabil nici în țară, considerăm că ar trebui să începem cu începutul, puțin mai de sus, de la rădăcina acestor imixtiuni ale politicului în școli, cel puțin în județul Covasna și cerem, în spiritul și având la bază rezoluția IȘJ Covasna, demisia doamnei Keresztély Irma, consilier județean din partea UDMR în Consiliul Județean Covasna”, se arată în textul semnat de Mădălin Guruianu.

Inspectorul școlar general Keresztély Irma nu a dorit să comenteze în niciun fel declarațiile liderului PNL.

Liderul PSD Covasna, Horia Grama, a declarat la rândul său că încă de săptămâna trecută a arătat că sunt necesare măsuri de sancționare a conducerii IȘJ, precum și a conducerii Grupului Școlar „Kőrösi Csoma Sándor” din Covasna. Grama a arătat că cei din PNL sunt liberi să ceară demisia lui Keresztély, urmând ca PSD să formuleze o opinie în acest sens în perioada următoare.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.