EDUCATIE 21 februarie 2022

Peste 111.000 de teste de salivă au ajuns săptămâna trecută în școlile covăsnene

de David Leonard Bularca | 1239 vizualizări

Săptămâna trecută au ajuns 111.200 de teste de salivă pentru detectarea virusului SARS-COV-2 în unitățile de învățământ de pe raza județului Covasna, a anunțat Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ). Numărul acestora este suficient pentru următoarele trei testări. 

În săptămâna de școală 14-18 februarie șapte astfel de teste au fost pozitive iar, până vineri, patru fuseseră confirmate și de testul PCR. 

„În cursul săptămânii au fost distribuite unităților de învățământ 111.200 de teste de salivă, care ajung pentru 3 testări. În ceea ce privește rezultatele testelor de salivă, în cursul acestei săptămâni au fost 7 teste pozitive, din care 4 au fost confirmate prin test PCR, 1 test pozitiv a fost infirmat prin test PCR, iar 2 elevi încă nu au test PCR”, se arată într-un comunicat de presă la IȘJ Covasna. 

De pe 12 până pe 18 februarie au fost confirmați cu virusul SARS-COV-2 un număr de 18 elevi și preșcolari și șase cadre didactice, a mai informat aceeași sursă.

Săptămânal, pentru a se realiza testarea elevilor și preșcolarilor din județul Covasna este nevoie de 64.000 de teste, a transmis, în noiembrie anul trecut, inspectorul școlar general Kiss Imre. 

Sursa foto: unplash.com 

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.