EDUCATIE 15 iunie 2022

Peste 1.600 de elevi covăsneni susțin zilele acestea Evaluarea Națională

de David Leonard Bularca | 828 vizualizări

Când vor afla absolvenții claselor a VIII-a notele de la examene 

Prima probă din cadrul Evaluării Naționale (EN) a avut loc marți, la limba și literatura română. În total, 1.616 de elevi din județul Covasna sunt înscriși să susțină probele din cadrul EN. Joi va avea loc proba scrisă la matematică, iar vineri cea la limba și literatura maternă, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Covasna. 

256 de elevi covăsneni de clasa a VIII-a nu s-au înscris să susțină examenele din cadrul EN. 

„Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a (EN VIII 2022) se va desfășura în perioada 14 - 30 iunie 2022. Dintr-un număr de 1872 de elevi ai clasei a VIII-a din județul Covasna, 1616 sunt înscriși pentru susținerea examenului, conform situației centralizate de către ISJ Covasna. Examenul începe marți, 14 iunie, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Joi, 16 iunie, se va desfășura proba la Matematică. Proba la Limba și literatura maternă va avea loc vineri, 17 iunie”, au transmis reprezentanții IȘJ Covasna. 

Primele rezultate, înainte de contestații, vor fi afișate pe 23 iunie, iar cele finale vor fi publicate pe 30 iunie. 

„Probele scrise vor începe la ora 9:00 și se vor desfășura pe parcursul a 2 ore. În județul Covasna vor funcționa 55 de centre de examen și 2 centre zonale de evaluare. Primele rezultate vor fi afișate joi, 23 iunie, până la ora 14:00 (în centrele de examen). Contestațiile pot fi depuse în zilele de 23 iunie (în intervalul orar 16:00 - 19:00) și 24 iunie (în intervalul orar 8:00 - 12:00). Rezultatele finale vor fi afișate joi, 30 iunie 2022. Succes tuturor candidaților și cadrelor didactice implicate în desfășurarea examenului”, se mai arată în comunicatul de presă transmis de IȘJ Covasna. 

Și absolvenții de liceu vor susține probele scrise din cadrul primei sesiuni a bacalaureatului de anul acesta, începând cu săptămâna viitoare. 

Sursa foto: adevărul.ro

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.