EDUCATIE 26 ianuarie 2023

Oportunitate pentru elevii din Sfântu Gheorghe! Ateliere susținute de profesioniști în teatru și film

de David Leonard Bularca | 1332 vizualizări

Atelierele Ideo Ideis ajung și la Sfântu Gheorghe. Liceenii de aici au posibilitatea să se înscrie la o serie de cursuri care vor avea loc între 21 și 26 februarie, susținute de profesioniști din teatru și film. Participarea este gratuită, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției CovasnaMedia.ro și Observatorul de Covasna. 

Numărul locurilor este limitat, iar tinerii se pot înscrie, până pe 14 februarie, accesând următorul link: https://www.ideoideis.ro/experienta-inscrieri/.

Prima etapă a proiectului se numește „Capsule de teatru și film – un alt mod de a privi lumea din jur”.

„Adolescenții vor învăța să se conecteze la ei și la ceilalți, prin intermediul jocurilor și exercițiilor propuse de artiști și pedagogi din lumea teatrului și a filmului. Atelierele din Sfântu Gheorghe vor fi susținute de Liviu Chițu, actor în stagiunea curentă a Teatrului Național, cu o îndelungată experiență în educația alternativă prin tehnici teatrale pentru elevi de liceu și studenți. Inițierea în lumea filmului va fi ghidată de Simona Constantin, regizor de film și artist vizual care semnează, împreună cu alți artiști din diverse domenii, lucrări de artă vizuală și relațională, centrate în jurul unor comunități specifice”, se arată în comunicatul de presă. 

Ateliere similare vor avea loc în alte șapte localități din țară, mai precizează organizatorii.

După această primă etapă, 20 de adolescenți vor fi selectați pentru următorul pas din cadrul proiectului.

„Prima nouă provocare pentru ei va fi realizarea unor interviuri în comunitatea din care provin – interviuri care vor scoate la iveală nevoile și preocupările culturale ale membrilor comunității. Două scenarii de teatru și film vor prinde viață în urma răspunsurilor colectate, cu ajutorul unui profesionist din domeniu. În zilele petrecute în Tabăra de creație, cei 20 de adolescenți selectați pentru această etapă vor continua să exploreze lumea prin intermediul teatrului și filmului, transformând cele două scenarii în două producții artistice: un spectacol de teatru și un film de scurtmetraj”, arată aceeași sursă. 

Mai departe, tinerii selectați vor ajunge în Alexandria, unde vor urca pe scenă și vor avea parte de prima interacțiune cu publicul din cadrul proiectului. 

„Pentru cei 20 de liceeni selectați din Capsule, #experiențaIdeoIdeis se va încheia cu participarea la cel mai mare eveniment din România dedicat educației alternative prin intermediul artei. Timp de 7 zile, aceștia vor locui, vor juca și se vor dezvolta alături de alte nouă trupe de teatru de adolescenți din țară. Producțiile realizate de ei în Tabără vor fi prezentate din nou, de data aceasta în fața colegilor de generație și în fața mentorilor, care le vor oferi îndrumare în vederea continuării proceselor de explorare începute în cadrul proiectului”, au mai precizat organizatorii. 

Partenerul educațional al proiectului este Liceul de Arte „Plugor Sándor”, din Sfântu Gheorghe.

Sursa foto: comunicat de presă

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.