EDUCATIE 4 mai 2012

Nu este înghesuială la gradațiile de merit

de Székely Emőke | 520 vizualizări

Dintre cele 164 de dosare depuse doar 114 concurenți au fost admiși, restul neavând suficiente puncte pentru a primi sporul de 20% la salariu.

Gradațiile de merit înseamnă un plus de 20% timp de cinci ani la salariul oricărui cadru didactic care îndeplinește condițiile necesare obținerii acestuia. Cu toate acestea, inspectorul șef din cadrul IȘJ Covasna, Keresztély Irma, spune că anul acesta nu este înghesuială la acest plus la salariu. Ea este de părere că în unii ani cererile pentru gradația de merit sunt depuse de mulți profesori de valoare, iar în alți ani concurența nu este una acerbă. Dintre cele 164 de dosare depuse doar 114 concurenți au fost admiși, restul neavând suficiente puncte pentru a primi acești bani.

Potrivit legii, gradațiile de merit se pot acorda la 16% dintre cadrele didactice din județ. În Covasna ar fi primit acest plus la salariu 130 de persoane, dar după evaluarea dosarelor depuse, doar 114 au fost admiși. Restul de 16 vor trece la lista de anul viitor, când probabil concurența va fi mai mare.

30% dintre persoanele care pot beneficia de gradație de merit sunt angajați de conducere, metodiști și responsabili ai cercurilor didactice, iar personalul auxiliar nu are dreptul la acest merit.

În altă ordine de idei, Keresztély Irma a spus că pentru posturile de experți în managementul educațional s-au înscris 187 de candidați, dintre care 32 nu și-au depus dosarul la IȘJ. În urma evaluării dosarelor depuse au fost admiși 21 de inspectori și 94 de cadre didactice. Acest număr de experți în managementul educațional nu este de ajuns pentru județul Covasna, așadar se va anunța un nou astfel de concurs.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.