EDUCATIE 13 iunie 2012

Noi microbuze școlare în județul Covasna

de Székely Emőke | 482 vizualizări

Inspectoratul Școlar Județean a solicitat de la Ministerul Educației zece noi microbuze școlare în urma solicitărilor venite de la mai mulți directori de școli. Astfel, IȘJ Covasna a trimis solicitarea către București, iar inspectorul șef Keresztély Irma este de părere că vor primi câteva microbuze școlare anul acesta, dar nu pe toate. Au solicitat microbuze directorii școlilor din Dobârlău, Brateș, Cernat, Sita Buzăului, Bățanii Mari, Ozun, Catalina, dar și orașele Covasna și Târgu Secuiesc Covasna are nevoie de câte un automobil pentru transportul elevilor.

În afară de microbuze, potrivit spuselor inspectorului șef din cadrul IȘJ, Keresztély Irma, Ministerul Educației acordă în anul școlar 2012/2013 și alte facilități elevilor, printre care se numără rechizite școlare sau mobilier special pentru clasele pregătitoare. Suma pe care o alocă ministerul pentru acest din urmă scop nu acoperă însă costurile mobilierului, așadar consiliile locale vor trebui să suplimenteze aceste fonduri.

Datorită faptului că la toamnă vor porni pentru prima dată clasele pregătitoare, în anul școlar 2012/2013 numărul grupelor de grădinițe va scădea față de acest an. Dacă în 2011/2012 în județul Covasna erau 429 de grupe, la toamnă numărul acestora va fi de 338, conform planului de școlarizare aprobat de minister.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.