EDUCATIE 22 februarie 2019

„Mircea Eliade” aniversează 10 ani cu un studiu despre parcursul absolvenților

de Iulia Drăghici - Taraș | 1581 vizualizări

Apel de reuniune pentru absolvenții din 2009 – 2018!

Liceul Teoretic „Mircea Eliade” (LMTE) din Întorsura Buzăului sărbătorește, în perioada 7 – 8 martie, Zilele Școlii și, totodată,  împlinirea a 10 ani de la înființare, în urma scindării Grupului Școlar, în două licee - teoretic și tehnologic. Evenimentul vine cu un proiect despre trecut și viitor, adică un studiu care să prezinte „traseul” parcurs de absolvenții LTME după terminarea liceului.

Anual în martie, Liceul „Mircea Eliade” din Întorsura Buzăului marchează Zilele Școlii. Având în vedere că în septembrie 2018 s-au împlinit 10 ani de la transformarea unității școlare în liceu teoretic, conducerea a decis că acum ar fi un prilej bun de a sărbători cum se cuvine frumoasa aniversare.

Programul activităților cuprinde două zile, 7 și 8 martie. Joi, Consiliul Elevilor va derula activități de promovare a imaginii școlii către colegii mai mici din trei clase de la școlile generale din zonă.

Activitățile continuă vineri, 8 martie, când, de la ora 12:00, are loc reuniunea absolvenților, eveniment care are nu doar rol nostalgic, ci și unul foarte precis, spun organizatorii.

Vrem să reunim absolvenții liceului nostru din perioada 2009-2018. Realizăm și o bază de date cu privire la absolvenți: universitatea absolvită, profesia actuală, locul de reședință. Ne dorim să aflăm „traseul” parcurs de aceștia”, a declarat, pentru OBSERVATORUL DE COVASNA, directoarea Liceului „Mircea Eliade”, Maria Bularca.

După ce invitații vor afla informații interesante despre patronul spiritual al instituției, enciclopedicul Mircea Eliade, se vor prezenta datele colectate în urma studiului, se vor depăna amintiri și se vor împărtăși povești de succes ale absolvenților. Evenimentul se va încheia cu un program artistic, o sesiune foto și cu întâlniri cu foștii profesori și diriginți.

Seara, dar și Zilele Școlii se încheie cu un Bal al Părinților, la care sunt invitați să ia parte toți părinții actualilor elevi, într-un fel de „ședință cu părinții” informală, unde profesorii, diriginții și părinții vor putea să stea de vorbă într-un cadru relaxat.

În septembrie 2008, Grupul Școlar „Nicolae Bălcescu” din Întorsura Buzăului a fost scindat în liceu teoretic şi liceu tehnologic, iar primul a primit numele de „Mircea Eliade”. Astfel, unitatea școlară își marchează de atunci zilele școlii la început de martie, în preajma zilei de naștere a marelui scriitor, filosof și istoric al religiilor – Mircea Eliade.

„De atunci sediul de pe Aleea Gării poartă numele Mircea Eliade. De ce Mircea Eliade? În primul rând datorită sonorităţii numelui său. Diversitatea preocupărilor sale îl plasează pe Eliade la orizontul căutărilor de modele ale oricărui tânăr. De asemenea, faptul că tinerii liceeni întorsureni au orientări atât ştiinţifice, cât şi umaniste – se ştie că an de an avem multe rezultate bune la olimpiade şi concursuri de limba şi literatura română – ne-a făcut să ne gândim la o personalitate din cultura noastră care şi-a orientat căutările cunoaşterii către literatură, filosofie, religie”, se arată în scurt-istoricul prezent pe site-ul Liceului teoretic întorsurean.

Directori ai şcolii au fost, de-a lungul timpului, actualul primar Leca Băncilă, Nicolae Boian, Maria Badiu și, în prezent, Maria Bularca.

Învățământul întorsurean a marcat în decembrie 2018, prin Centrul de Tineret Întorsura Buzăului, o altă aniversare istorică, respectiv împlinirea a 50 de ani de la înființarea liceului la Întorsura Buzăului. Atunci, peste 250 de persoane, profesori, absolvenți și actuali liceeni, au luat parte la evenimentul „100+ absolvenți ai liceului întorsurean”, marcat de amintiri, emoții și bucurie.

Liceul întorsurean a dat lumii, în primul său semicentenar, peste 4.300 de absolvenți și 220 de cadre didactice.

Pentru ca reușita aniversării primului deceniu a liceului teoretic să fie de asemenea un succes, conducerea școlii face astfel apel către toți absolvenții din perioada 2009 – 2018 să spună „prezent” la evenimentul din 8 martie.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.