EDUCATIE 1 martie 2022

(Update) Lucrările la fațada și băile școlii din Lădăuți au fost finalizate

de David Leonard Bularca | 1223 vizualizări

Totul a fost posibil printr-o campanie desfășurată de OLX

UPDATE: Lucrările la fațada și băile școlii din Lădăuți au fost finalizate, însă reabilitarea continuă în interiorul instituției de învățământ, cu fonduri de la bugetul local.

Școala din Lădăuți, Comuna Barcani, a primit o „față” nouă, după ce lucrările de reabilitare ale acesteia s-au încheiat. Totul a fost posibil printr-o campanie derulată de OLX, în colaborare cu Asociația de Tineret „Împreună pentru Barcani”. Pentru fiecare comandă dată pe platformă, prin serviciul de livrare prin OLX, site-ul a trimis materiale de construcție pentru școala din județul Covasna. În total, 124.000 de astfel de livrări au reușit să sprijine reabilitarea unității de învățământ. 

„În luna septembrie a anului trecut, OLX a demarat un proiect de renovare a școlii din Lădăuți, județul Covasna, menit să ofere acces la condiții mai bune de educație și formare tuturor celor 90 de copii înscriși la această unitate de învățământ. Astfel, modernizarea școlii din Lădăuți a fost posibilă cu ajutorul comunității utilizatorilor OLX, prin simpla folosire a serviciului de livrare – pentru fiecare comandă în platformă, expediată cu Livrare prin OLX, compania a trimis către școală materiale de construcții, necesare pentru repararea acesteia, la interiorul și exteriorul clădirii”, se arată într-un comunicat de presă al OLX transmis redacției Observatorul de Covasna – CovasnaMedia.ro. 

Dintre cele 124.000 de comenzi, cele mai multe articole cumpărate au fost din categoriile modă și frumusețe (30%), electronice și electrocasnice (22%) și sport, timp liber, artă (11%), susțin reprezentanții site-ului. 

Cele mai multe comenzi expediate prin serviciul de livrare OLX, deci care au contribuit cel mai mult la renovarea școlii din Lădăuți, au fost din București – Ilfov (55%), Cluj (10%) și Timiș (9%). În top se regăsește și județul vecin, Brașov, cu 6% contribuție. 

„Suntem extrem de bucuroși că am putut contribui la reabilitarea Școlii din Lădăuți și, pe această cale, la susținerea copiilor de a învăța într-un mediu sigur și modern. Am ales să investim în educație pe parcursul unei perioade dificile, cu multe transformări care au afectat în mod direct sistemul de învățământ. Demersul nostru nu ar fi avut șanse de reușită, însă, fără incredibila implicare a comunității utilizatorilor OLX – 124.000 de comenzi efectuate cu Livrare prin OLX au mișcat lumea spre mai bine și au dus la salvarea Școlii din Lădăuți”, a declarat Theodor Filoș, Business Manager OLX, conform comunicatului de presă.

„Ne motivează să ne continuăm activitatea zilnică”

Raluca – Maria Bularca, președinta Asociației de Tineret „Împreună pentru Barcani”, spune că reușita acestui proiect îi motivează să își continue activitatea.

„Colaborarea dintre noi și OLX România a fost o colaborare frumoasă, care a adus un mare beneficiu pentru noi, dar mai ales pentru copiii care urmează cursurile la școala din Lădăuți! Faptul că împreună cu cei de la OLX România am reușit să oferim copiilor condiții moderne și un loc curat în care să învețe, ne motivează să ne continuăm activitatea zilnică, aceea de a aduce un plus comunității din care facem parte. Toate mulțumirile mele și a celor 87 de copii care învață la școala din Lădăuți, se îndreaptă către cei de la OLX România”, a spus, pentru Observatorul de Covasna – CovasnaMedia.ro, tânăra din Barcani.

În cadrul campaniei, actrița Dana Rogoz a fost la școala din Lădăuți pentru a sprijini demersul. Și ea a anunțat, pe pagina sa de Facebook, luni, că reabilitarea școlii covăsnene a fost finalizată.

„În vremuri grele, orice veste bună e necesară. Unul dintre cele mai dragi proiecte începute anul trecut a ajuns acum la un final fericit. Mai țineți minte şcoala din Lădăuți, jud. Covasna, pe care am vizitat-o în octombrie și care avea nevoie urgentă de renovare? Eu nu am uitat cum un băiețel, elev în clasa a 3-a, mi-a spus atunci cu timiditate, de parcă ar fi cerut nu știu ce mare favor, că își dorește ca școala lui să aibă „o baie delicată" - de ne-a topit inima pe loc și mie și lui Radu. Ei bine, lucrările de renovare începute încă din luna septembrie, printr-o amplă campanie susținută de OLX Romania, s-au încheiat recent, iar cei 90 de elevi ai școlii învață acum în condiții demne de anul 2022”, a scris actrița. 

OLX România face parte din OLX Group și este liderul pieței locale de anunțuri generaliste, având peste 4 milioane de anunțuri active și o medie de 12 milioane de vizitatori pe lună, conform SATI, mai precizează reprezentanții site-ului online. 

Sursa foto: Dana Rogoz / Facebook

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.