EDUCATIE 21 mai 2024

Limonada care stinge setea și redă speranța

de Iulia Drăghici - Taraș | 1552 vizualizări

După ce săptămâna trecută, două gospodării din comuna Barcani au fost mistuite de flăcările unui incendiu devastator, gesturile de bunătate presară puțin câte puțină speranță peste comunitate. Asta mai ales după ce mai mulți voluntari, printre care și copii, au organizat campanii de strângere de fonduri. Un stand de limonadă deschis în Piața Agricolă cu acest scop a avut mare succes! 

Copiii sunt cei care, uneori, prin acțiunile lor, ne învață ce înseamnă să dăruiești din suflet. Este și cazul câtorva mici locuitori ai satului Lădăuți care duminică au lăsat joaca și au deschis un stand de limonadă, de unde au servit cumpărătorii Pieței Agricole din Barcani, dornici să îi ajute în misiunea lor. Pe lângă licoarea răcoritoare, au mai vândut și clătite și prăjituri. 

Au strâns, astfel, 1.850 de lei, pe care i-au donat familiilor cărora un incendiu devastator le-a făcut scrum munca de-o viață. Gestul lor a fost primit cu foarte multă emoție. 

Pe lângă cei care au vândut limonadă la piață, au fost și alți copii care zilele trecute au deschis astfel de standuri în fața porții. 

În același timp, se derulează și diverse acțiuni de strângere de fonduri, cu implicarea voluntarilor. 

Din spusele primarului Nicolae Pastor, campania de strângere de fonduri a trecut de „granițele” comunei, și a ajuns la Vama Buzăului, Valea Mare, Sita Buzăului, Întorsura Buzăului, Zagon și Păpăuți. 

Acțiunile continuă. Deși nu știu încă suma strânsă, știu sigur doar ca mai e nevoie”, ne-a mai spus Nicolae Pastor.

Două gospodării din localitatea Barcani au fost mistuite de flăcări vineri dimineața. Un incendiu a afectat locuințele și anexele pe o suprafață totală de aproximativ 380 de metri pătrați. Pentru stingerea focului, au fost mobilizați 30 de pompieri, nu doar din Întorsura Buzăului, ci și din Târgu Secuiesc și Sfântu Gheorghe. 

Nu au fost răniți, însă două persoane au suferit atacuri de panică și au primit asistență medicală la fața locului. 

Cauza producerii incendiului este încă în curs de stabilire. 

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.