ACTUALITATE 17 mai 2024

FOTO Incendiu de proporții la Barcani; două case au fost distruse de flăcări

de Daniela Luca | 6268 vizualizări

Două gospodării din localitatea Barcani au fost mistuite de flăcări în dimineața aceasta, după un incendiu izbucnit în jurul orei 03:20. În total, 30 de pompieri din trei localități au fost mobilizați și au fost folosite mai multe autospeciale pentru a stinge focul și a preveni propagarea acestuia la clădirile învecinate. Cauza incendiului urmează să fie stabilită de o comisie de cercetare.

„În această dimineață, în jurul orei 03:20, dispeceratul inspectoratului a primit multiple apeluri la numărul unic de urgență 112, care ne-au semnalat un incendiu de proporții în localitatea Barcani. Din informațiile oferite de apelanți, incendiul se manifesta la două case și două șuri, cu posibilități de propagare la alte vecinătăți.

La locul intervenției s-au deplasat două autospeciale de stingere din cadrul Stației de pompieri Întorsura Buzăului, o autospecială de stingere și o autospecială de salvare de la înălțimi din cadrul Detașamentului de pompieri Sfântu Gheorghe”, se arată într-un comunicat de presă al ISU Covasna.

A fost nevoie însă de suplimentarea forțelor de intervenție. Au fost trimise în sprijin trei autospeciale de stingere de la Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc și de la Întorsura Buzăului cu personal venit din timpul liber, arată aceeași sursă.

„În total, la intervenție, sub comanda domnului Inspector Șef, au participat 30 de pompieri care au luptat cu flăcările pentru limitarea și lichidarea incendiului. În urma incendiului au fost afectate două gospodării pe o suprafață totală de aproximativ 380 de metri pătrați și a fost stabilită o comisie de cercetare și stabilire a cauzei probabile de incendiu”, se mai arată în comunicat.

Două persoane au suferit atacuri de panică și au primit asistență medicală la fața locului.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Covasna, Alexandru Marian Rechițean, ne-a declarat că intervenția este încă în desfășurare, iar echipajele de pompieri lucrează pentru stingerea posibilelor focare (ora 10:30).

Sură foto: ISU Covasna/Facebook

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.