EDUCATIE 31 iulie 2013

Liceul Teoretic „Mircea Eliade” din Întorsura Buzăului va fi ca nou în toamnă

de Székely Emőke | 1427 vizualizări

Muncitorii lucrează de zor la reabilitarea Liceului Teoretic „Mircea Eliade” din Întorsura Buzăului, numită înainte de începerea investiției „cea mai urâtă școală din județ” de primarul Leca Băncilă. Încet-încet clădirea veche, care nu a mai fost reabilitată după construcție (1982), capătă o față nouă, iar cel târziu din 15 noiembrie elevii o vor putea folosi.

Lucrările sunt în linie dreaptă

Primarul Leca Băncilă spune că este foarte mulțumit atât de ritmul în care se lucrează, cât și de calitatea lucrărilor. „Se muncește în ritm alert, 75 de muncitori pun osul la treabă pentru ca cel târziu pe 15 noiembrie școala să fie terminată. Desigur, ne dorim să o terminăm mai repede, 15 noiembrie este termenul limită în cel mai rău caz” – a declarat primarul. Edilul a menționat că muncitorii nu au avut o sarcină tocmai ușoară pentru că în urma unor expertize specialiștii au ajuns la concluzia că structura de rezistență a clădirii a fost deficitară.

Lucrari Liceu Intorsura Buzaului iulie 2013 - 10

Salvare venită de la Guvern

Edilul a menționat faptul că administrația publică locală nu a putut accesa un credit în valoare de 50.000 de euro, așa cum a vrut inițial, pentru că acest credit a fost inoperabil fără garantarea Guvernului. Neavând această garantare, CEC Bank nu a aprobat creditul. Soluția a venit însă tot de la Guvern, prin plata unei facturi, soluție salutată de primar. „Consider măsura Guvernului ca fiind salutară, pentru că a achitat o factură de 4.200.000 de lei, și astfel nu a trebuit să o plătim noi, ca apoi să primim banii ramburs. Acești bani au venit în luna iunie” – spune Leca Băncilă.

Mulțumit de constructori

Primarul din Întorsura Buzăului a ținut să mulțumească public firmei Baumeister pentru lucrările făcute, dar și pentru implicarea de care a dat dovadă această societate. „Această firmă a făcut o investiție de 1 milion de euro și a așteptat cu răbdare banii, numai pentru a termina cât mai repede lucrarea. Le mulțumesc mult pentru acest lucru, ca și pentru calitatea excepțională a lucrărilor” – a declarat primarul.

Lucrările la Liceul Teoretic „Mircea Eliade” au început în luna septembrie a anului trecut, și constau în reabilitatea construcției existente și realizarea unui nou corp de clădire cu o suprafață de 5.000 mp. Liceul este gândit să funcționeze cu 20 de săli de clasă, dar va avea și spații pentru activități conexe, de exemplu o sală pentru festivități cu 300 de locuri.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.