EDUCATIE 20 iulie 2012

Concurs pentru un nou şef la IȘJ

de Székely Emőke | 592 vizualizări

Actualul inspector şcolar general, Keresztély Irma, nu va mai candida pentru un nou mandat la şefia instituţiei

Pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Covasna a apărut zilele acestea un anunț prin care postul de inspector școlar general este scos la concurs.

Actualul inspector șef din cadrul IȘJ Covasna, Keresztély Irma, a declarat pentru Agerpres că nu va mai candida pentru un nou mandat la șefia IȘJ. „Nu este vorba despre o decizie politică de schimbare din funcţii, ci despre noua Lege a Educaţiei şi noua metodologie de ocupare a acestor posturi. În 15 ani am dat de patru ori concurs pentru funcţia de inspector-şef, dar acum, când mai am aproape doi ani şi jumătate până la pensie, consider că nu se mai justifică să candidez pentru un nou mandat. Nu spun că nu mi-ar fi plăcut să continui proiectele începute, dar asta e decizia mea” – a declarat Keresztély Irma. Ea și-a motivate gestul prin faptul că se apropie de vârsta de pensionare.

PSD nu știe cine ar putea fi noul șef

Președintele PSD Covasna, deputatul Horia Grama, ne-a declarat că nu știe cine ar putea să îi ia locul fostului inspector șef. „Mă miră faptul că doamna Keresztély nu va mai candida. Poate totuși până la data înscrierilor cineva o va convinge să candideze” – a declarat Grama. La începutul săptămânii liderul PSD Covasna a criticat-o pe Keresztély, spunând că rezultatul slab de la examenul de bacalaureat din acest an se datorează și deficiențelor de conducere din cadrul IȘJ.

Liberalii nu dau nume

Deși se pare că se vehiculează câteva nume, acestea nu ne-au fost divulgate. Președintele PNL Covasna, Marius Obreja, ne-a declarat că liberalii nu se implică în această problemă. Cu toate acestea el afirmă că în interiorul Inspectoratului sunt mai multe persoane care îndeplinesc condițiile pentru a ocupa postul de inspector șef, dar decizia în ceea ce privește depunerea sau nu a dosarelor le aparține exclusiv acestor persoane.

Carte despre activitatea ultimilor ani

Imediat după schimbarea guvernului, Keresztély Irma declarase că este posibil să fie demisă. Tot atunci ea vorbea despre publicarea unui volum despre activitatea Inspectoratului de pe vremea când instituția a fost condusă de ea. „Vreau ca lumea să știe că timp de 15 ani am muncit la Inspectoratul Școlar Județean și mi-am propus ca realizările să fie cuprinse într-un volum ca să nu vină alții și să își asume realizări care de fapt nu sunt ale lor” – declara Keresztély Irma.

Înscrierile pentru concursul de ocupare a postului de inspector școlar general la IȘJ Covasna încep pe 27 iulie, documentația necesară, precum și mai multe informații se pot obține de pe site-ul instituției – isj.educv.ro.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.