EDUCATIE 3 iunie 2011

Învăţământul covăsnean, la întâlnire cu ministrul Funeriu

de Monica Vrânceanu | 509 vizualizări
Ministrul Educației, Daniel Funeriu, s-a aflat ieri la Brașov, unde a avut loc o întâlnire de câteva ore cu reprezentanții învățământului brașovean, cu directori de școli și pedagogi, la eveniment participând și inspectorul școlar general adjunct din județul Covasna, Maria Băilă, precum şi Victor Sibianu, inspector de specialitate. Maria Băilă a declarat că discuțiile cu ministrul Funeriu au vizat atât aspecte ale învățământului

Ministrul Educației, Daniel Funeriu, s-a aflat ieri la Brașov, unde a avut loc o întâlnire de câteva ore cu reprezentanții învățământului brașovean, cu directori de școli și pedagogi, la eveniment participând și inspectorul școlar general adjunct din județul Covasna, Maria Băilă, precum şi Victor Sibianu, inspector de specialitate.

Maria Băilă a declarat că discuțiile cu ministrul Funeriu au vizat atât aspecte ale învățământului din toată țara, cât şi chestiuni particulare, specific celor două judeţe, vorbindu-se despre necesitatea implicării cât mai puternice a factorilor educaţionali în întregul proces de educație, a asociaţiilor de părinţi, despre identificarea soluțiilor atunci când vine vorba despre problem astfel încât elevul să fie principalul beneficiar al întregului proces instructiv – educativ.

„S-a discutat în principal despre necesitatea implicării active şi directe pentru reducerea abandonului, a absenteismului și prevenirea părăsirii timpurii a educației. Sigur, județul Covasna nu se confruntă cu o rată crescută a acestor fenomene, comparative cu alte județe, dar și la noi sunt astfel de probleme – în principal în rândul preşcolarilor şi şcolarilor din mediul rural defavorizat” a spus Maria Băilă.

În același timp, discuțiile cu ministrul Daniel Funeriu au avut ca subiect și noua Lege a Educației, pentru care se așteaptă finalizarea tuturor metodologilor de aplicare a acesteia, lucrându-se totodată și la elaborarea noului curriculum.

„S-a mai discutat în cadrul acestei întâlniri și despre importanța accesării fondurilor europene POSDRU prin elaborarea proiectelor de finanţare la nivelul tuturor instituţiilor de învăţământ, prin care să se promoveze un învăţământ de calitate. Întâlnirea s-a încheiat cu mențiunea că sistemul de învățământ trebuie orientat spre respectarea și promovarea valorilor”, a mai arătat Maria Băilă, potrivit căreia ministrul Daniel Funeriu a promis că în această vară va ajunge și în județul Covasna.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.