EDUCATIE 24 ianuarie 2012

Înscrierile pentru clasa pregătitoare încep în martie

de Székely Emőke | 467 vizualizări

Ispectorul șef din cadrul IȘJ Covasna, Keresztély Irma, s-a întâlnit ieri cu directorii școlilor și grădinițelor din județ pentru a le aduce la cunoștință cele mai recente noutăți cu privire la clasa pregătitoare. Înscrierile pentru această clasă se vor desfășura în mai multe etape. În primă fază, între 5-16 martie vor fi înscriși copiii care solicită înscrierea la școala de circumscripție. Între 20-27 martie vor fi înscriși copiii care solicită înscrierea la o altă unitate școlară decât școala de circumscripție, pe locurile rămase libere după repartizarea copiilor din circumscripția școlară a unității de învățământ solicitate. Etapa a treia va avea loc între 23-25 aprilie, când sunt înscriși copiii care au solicitat înscrierea la o altă școală decât cea de circumscripție, dar nu au fost înmatriculați din lipsă de locuri sau cei care nu au participat la o altă etapă de înscriere. Pentru aceștia din urmă mai este o șansă și între 2-9 mai, când se vor înscrie copiii care nu au participat la o altă etapă din diferite motive. Keresztély Irma a atras atenția asupra faptului că în județul Covasna sunt peste 300 de copii care nu au fost la grădiniță nici măcar o zi. Ea a spus că acești copii vor trebui identificați și duși la școală, sarcina revenind directorilor și cadrelor didactice.

Înscrierea copiilor în clasa pregătitoare se va face după completarea unei fișe tip de către angajații secretariatului școlii, în format electronic. Părinții vor trebui să aducă și certificatul de naștere al copilului și cartea de identitate a părintelui, în original și copie xerox. Rezultatele vor fi afișate la fiecare școală în parte.

Ministerul Educației a emis o broșură cu informații despre clasa pregătitoare, iar în decursul lunii februarie această broșură va ajunge la fiecare părinte care are copil care urmează să fie înscris în clasa pregătitoare. Părinții vor putea afla informații suplimentare referitoare la înscriere direct de la unitățile de învățământ sau de la Inspectoratul Școlar Județean Covasna la telverde: 0800816267 zilnic între orele 9-17.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.