EDUCATIE 9 noiembrie 2011

Înscrierile pentru Bursele Sfântu-Gheorghe, pe ultima sută de metri

de Monica Vrânceanu | 443 vizualizări

Bursele Sfântu-Gheorghe pentru elevii claselor terminale de liceu i-au atras și în această nouă ediție pe tinerii dornici de a-și forma un buget frumușel pentru finele ultimului an de școală. Zece tineri și-au depus deja dosarele pentru Burse, temenul limită în acest sens fiind data de 14 noiembrie, după care primirea documentației va înceta și va începe analiza dosarelor pentru stabilirea câștigătorilor.

Inițiatorul Burselor, consilierul local Mădălin Guruianu, a declarat că își dorește ca la cele cinci burse să aplice cât mai mulți tineri.

Consiliul Local (CL) Sfântu-Gheorghe a aprobat recent mărirea Bursei Sfântu-Gheorghe de la valoarea de 2.000 de lei pentru fiecare elev la cea de 3.000 de lei. Astfel, autoritățile locale vor acorda anul acesta cinci burse în valoare de câte 3.000 de lei pentru cinci elevi merituoși ai orașului. Bursele Sfântu-Gheorghe au fost inițiate în 2009, iar metodologia de acordare prevede conferirea acestora pe baza sumei celor trei medii generale obţinute în fiecare an din primii trei de liceu, performanţelor exprimate prin obţinerea de premii la concursuri. Vor fi punctate, de asemenea, calităţile organizatorice – fiecare implicare în organizarea unui proiect, a unui eveniment în cadrul ONG-urilor sau Consiliilor Elevilor. Punctajul final va rezulta prin adunarea punctajelor obţinute la criteriile de acordare a burselor, bursele urmând a fi obţinute de candidaţii care vor înregistra cel mai mare punctaj pe întreaga activitate depusă. Ca și tradiție, Bursele se înmânează în cadru festiv, în ultima ședință a CL din luna decembrie.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.