EDUCATIE 7 mai 2018

Începe Evaluarea Națională: Elevii clasei a II-a susțin luni prima probă

de Geanina Lupșa | 779 vizualizări

În județul Covasna, la această testare vor participa 2278 de elevi

În perioada 7-10 mai, elevii clasei a II-a vor susține examenele din cadrul Evaluării Naționale. Probele la limba română, limba maternă și matematică vor fi susținute pe parcursul a 4 zile: 7, 8, 9 mai, respectiv 10 mai. Toate probele vor începe de la ora 09:00.

Evaluarea competențelor fundamentale la finalul clasei a II-a va începe luni, 7 mai cu proba scrisă la limba română și limba maternă, care va fi urmată pe 8 mai de proba de citit la limba română și limba maternă.

Proba la matematică este programată pe data de 9 mai.

Elevii ce aparțin minorităților naționale vor putea susține proba scrisă la limba română pe data de 10 mai.

Conform Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ), la nivelul județului Covasna la această evaluare vor participa 2278 de elevi, din care 690 de la secția română, iar 1588 de la secția maghiară.

Timpul pe care elevii îl vor avea la dispoziție pentru rezolvarea sarcinilor va fi de 30 de minute pentru fiecare testare.

„Se verifică ce competențe și-au dezvoltat până în acest moment copiii, unde mai trebuie lucrat, unde excelează. E o modalitate prin care cadrul didactic și elevii au un feedback. Învățătorul de la clasa respectivă știe ce competențe trebuie să îl mai ajute pe copil să își dezvolte”, a declarat pentru Observatorul de Covasna, inspectorul general adjunct al IȘJ Covasna Marcela Ștefu.

Totodată, aceasta le urează mult succes celor ce vor susține testările din cadrul Evaluării Naționale.

„Mult succes, să nu le fie teamă pentru că este foarte ușor, întotdeauna s-au descurcat”.

Rezultatele obținute de elevi nu vor fi înregistrate în catalogul clasei, ci vor fi valorificate strict la nivelul unităţii de învăţământ, respectiv informarea părinților și a elevilor asupra stadiului formării şi dezvoltării competenţelor evaluate.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.