EDUCATIE 23 iunie 2011

Încep probele scrise ale BAC-ului

de Monica Vrânceanu | 618 vizualizări
IŞJ trasează avertismente pentru a evita fraudele Pe 27 iunie, absolvenții claselor a XII-a vor intra în probele scrise ale examenului de Bacalaureat (BAC), cele care le vor și defini de fapt viitorul acestui examen, căci până acum au fost susținute probele de competențe lingvistice și digitale. Calendarul BAC-ului din acest an cuprinde proba scrisă la Limba şi literatura română pe 27 iunie, urmată de proba scrisă la Limba și literatura maternă pe 28 iunie, proba scrisă obligatorie a

IŞJ trasează avertismente pentru a evita fraudele

Pe 27 iunie, absolvenții claselor a XII-a vor intra în probele scrise ale examenului de Bacalaureat (BAC), cele care le vor și defini de fapt viitorul acestui examen, căci până acum au fost susținute probele de competențe lingvistice și digitale. Calendarul BAC-ului din acest an cuprinde proba scrisă la Limba şi literatura română pe 27 iunie, urmată de proba scrisă la Limba și literatura maternă pe 28 iunie, proba scrisă obligatorie a profilului pe 29 iunie și proba la alegere a profilului și specializării, pe 1 iulie.

În județul nostru vor susține examenul peste 2.000 de absolvenți de liceu, iar Inspectoratul Şcolar Județean (IȘJ) Covasna a anunțat că va acorda o atenţie sporită examenului, dorind ca acesta să se desfăşoare sub semnul corectitudinii şi al exigenţei, astfel încât orice tentativă de fraudă va fi sancţionată, conform prevederilor metodologiei.

Purtătorul de cuvânt al IȘJ Covasna, Alis Pop, a declarat că accesul candidaţilor în sălile de examen va fi permis pe baza actului de identitate, cel mai târziu cu 30 de minute înainte de începerea probei, urmând a fi interzisă intrarea în săli cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor; în aceeași idee, va fi interzisă intrarea cu orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare.

Din momentul distribuirii subiectelor, niciun candidat nu va mai putea intra în sală şi niciun candidat nu va părăsi sala, decât la predarea lucrării scrise şi semnarea acestei predări, astfel că părăsirea sălii va fi permisă alături de un asistent al examenului, doar în cazuri excepționale.

În ceea ce privește realizarea lucrării scrise, se va impune candidaților să folosească doar cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor numai creion negru. Greșelile din lucrări vor fi corectate de către candidați prin tăierea fiecărui rând din pasajul greșit cu o linie orizontală, fiind permisă desigur și transcrierea lucrărilor în cazul doritorilor.

Nu va fi permisă conversația între cei care vor susține examenul de BAC, iar frauda sau tentativa de fraudă va atrage după sine eliminarea candidatului din examen. Candidaţii care au fost eliminaţi de la o probă, pentru fraudă sau tentativă de fraudă, nu vor mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de BAC; aceştia vor relua integral examenul de bacalaureat cel mai devreme în a treia sesiune după cea în timpul căreia au fost eliminaţi.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
byby, 26 iunie 2011
a venit shi ziua judecatii :)) Doamne ajuta sa luam sa trecem peste tot calvaru acesta ...bafta la toti inclusiv mie ;)
eu, 24 iunie 2011
Va urez bafta la toti. Sper ca pe 3 iulie sa avem toti motive de bucurie...:)
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.