EDUCATIE 23 februarie 2021

Încă două clase intră în scenariul roșu, după ce cadrele didactice au fost depistate ca fiind infectate cu SARS-COV-2

de Iulia Drăghici - Taraș | 2728 vizualizări

Inspectoratul Școlar Județean Covasna a anunțat marți seara că încă două clase de la școli primare din Sfântu Gheorghe intră în Scenariul roșu, de predare online, după ce cadrele didactice au fost depistate ca fiind infectate cu SARS-COV-2.

În urma confirmării îmbolnăvirii cu virusul SARS – COV- 2 a cadrului didactic care predă în clasa pregătitoare R de la Liceul Teologic Reformat din Sfântu Gheorghe, precum și a cadrului didactic care predă la clasa a IV-a B de la Liceul Teoretic „Mikes Kelemen” Sfântu Gheorghe, în conformitate cu Ordinul Comun ME – MS, art. 9, alin 1 (a) se suspendă cursurile față în față în aceste două clase pe o perioadă de 14 zile în intervalul 22.02 – 05.03.2021. Prin urmare, întregul proces instructiv- educativ se va desfășura online, conform Scenariului 3”, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul IȘJ.

Până joi, 25 februarie, cursurile se derulează online, din același motiv, și la clasa I R de la Liceul Teologic Reformat - Sfântu Gheorghe.

Luni, Inspectoratul a anunțat și că începând din data de 23 februarie, până la sfârșitul săptămânii în curs, toate unitățile de învățământ din orașul Covasna vor funcționa conform Scenariului 2 (galben) din cauza ratei de infectare de peste 1 la mia de locuitori.  Până la această dată, 255 de unități de învățământ din județ erau în Scenariul verde și 48 în Scenariul galben. 

La nivelul județului, începând cu 8 februarie, dată la care a început semestrul II, și până luni, 8 elevi și 4 profesori au fost confirmați pozitiv cu virusul SARS-COV-2. În cazul elevilor, 5 dintre cazuri au fost înregistrate luni.

La începutul semestrului, 10 cadre didactice au solicitat să desfășoare activitatea de predare exclusiv on-line, indiferent de scenariu și 25 de elevi au cerut ca participarea lor la ore să se desfășoare on-line, din motive medicale.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.