EDUCATIE 23 februarie 2021

Scenariul galben, aplicat de marți în unitățile școlare din orașul Covasna

de Daniela Luca | 3834 vizualizări

A crescut și numărul infectărilor în rândul elevilor 

În această săptămână,  255 de unități de învățământ din județ vor fi în scenariul verde, iar 48 în scenariul galben, conform datelor Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Covasna. La cele în scenariul galben se vor adăuga de marți școlile și grădinițele din orașul Covasna, precizează inspectorul școlar general Kiss Imre. 

„Școlile din trei unități administrativ-teritoriale sunt de luni în situația galbenă, adică în scenariul doi. E vorba despre cele din Sfântu Gheorghe, Boroșneu Mare și Zagon. Așadar, de luni, 48 de unități de învățământ erau în galben, iar celelalte 255 erau în verde”, ne-a spus luni inspectorul școlar general, Kiss Imre.

Acesta a precizat că deși conform scenariului de funcționare unitățile de învățământ din orașul Covasna se încadrau vineri în cel verde, în ultimele trei zile s-a observat o creștere semnificativă a ratei de infectare. Astfel, de marți, vor intra în online clasele V-VII și IX-XI.  

„De mâine, în orașul Covasna, școlile vor învăța după scenariul galben, chiar dacă vineri erau în scenariul verde. Erau foarte aproape de 1 la mia de locuitori, iar în weekend rata de infectare a crescut la 1,45 și atunci s-a luat decizia astăzi ca de mâine, până vineri deocamdată, să intre și Covasna în scenariul galben. Din cele 255 de unități școlare în verde ies așadar școlile și grădinițele din orașul Covasna. Dar în rest, situația per total e mai bună decât săptămâna trecută”, a mai adăugat Kiss Imre. 

Săptămâna trecută, 65 din cele 303 de unități de învățământ din județ au învățat după scenariul galben. 

„Pentru o perioadă de timp am fost în verde. Am avut la un moment dat zero infectări, iar după aceea a început să crească ușor, ușor incidența. Nu știu cărui lucru se datorează această creștere, pentru că eu pot să spun că oamenii sunt foarte atenți din acest punct de vedere și chiar poartă mască. Noi am respectat toate facilitățile de agrement. Ne-am conformat și la patinoar și la pârtia de schi. Nu știu pe seama cărui fapt să pun această creștere”, ne-a declarat primarul orașului Covasna, Gyerő József. 

Kiss Imre a precizat că la nivelul județului, începând cu 8 februarie, dată la care a început semestrul II, și până în prezent, 8 elevi și 4 profesori au fost confirmați pozitiv cu virusul SARS-COV-2. În cazul elevilor, 5 dintre cazuri au fost depistate luni. 

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.