EDUCATIE 26 august 2013

Încă doi elevi eliminați din Bac, tot din cauza telefoanelor mobile

de Monica Vrânceanu | 513 vizualizări

Proba scrisă la Limba și Literatura Română în cea de-a doua sesiune a Examenului de Bacalaureat a adus doi noi elevi eliminați din examen în județul Covasna. Cei doi elevi susțineau Bacalaureatul la Centrul de Examinare Puskás Tivadar din Sfântu Gheorghe, iar inspectorul școlar Farkas Csaba a declarat că au fost eliminați pentru că erau în posesia telefoanelor mobile, ceea ce este interzis prin Regulamentul Bacalaureatului.

Potrivit lui Farkas Csaba, elevii au intrat la proba scrisă având asupra lor telefoanele mobile, și asta cu toate că au fost permanent informați că acest lucru este interzis.

Cei doi au fost prinși cu telefoanele mobile în timpul probei scrise la Limba și Literatura Română. Unuia dintre ei i-a sunat telefonul în timpul examenului, iar celălalt a fost observat că avea în urechi căștile cu fir, conectate la telefon – probabil că nu a avut posibilitatea să-și procure unele fără fir. Elevii nu au putut contesta ceea ce era evident, deoarece Regulamentul este extrem de clar când interzice telefoanele mobile, intrarea în examen cu acestea constituind tentativă de fraudă. Prin urmare, au fost eliminați din examen”, a declarat Farkas Csaba.

În prima sesiune a examenului de Bacalaureat din acest an au mai fost eliminaţi doi elevi, tot din cauză că au avut telefoanele mobile asupra lor, iar săptămâna trecută, la proba orală de la Limba și Literatura Maghiară, un alt elev a fost eliminat pentru că telefonul mobil i-a sunat înainte de a ajunge în fața comisiei de examinare. În caz de eliminare pentru tentativă de fraudă, prezenţa la următoarele două sesiuni de examen este interzisă.

Inspectorul școlar Farkas Csaba precizat că peste 700 de elevi s-au înscris la proba scrisă pentru Limba și Literatura Română în cea de-a doua sesiune, iar 95 dintre ei au absentat la examen, care a avut loc luni. Astăzi are loc proba scrisă pentru Limba și Literatura Maternă, urmând apoi probele scrise la disciplina aleasă.

Aproape 850 de elevi susțin cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului în judeţul Covasna, după ce promovabilitatea primei sesiuni a fost de 43%. Sesiunea de toamnă se desfăşoară în două centre de examinare – unul la Sfântu Gheorghe şi altul la Târgu Secuiesc. Cei care susţin Bacalaureatul de toamnă sunt atât absolvenţi ai promoţiei 2013, cât şi ai promoţiilor anterioare, după cum sunt şi absolvenţi de cursuri la zi, seral sau frecvenţă redusă. Săptămâna aceasta încep probele scrise, iar pe 5 septembrie vor fi afişate rezultatele finale.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.