EDUCATIE 14 iulie 2010

Grădiniţele din staţiunea Covasna se mută în casă nouă

de Ana Sidon | 623 vizualizări
Vechea Maternitate a fost renovată din investiţie locală, iar micuţii vor avea parte aici de condiţii mult mai bune Vechea Maternitate din stațiunea Covasna va găzdui începând cu luna august câteva zeci de copii care până acum făceau grădinița în încăperi de la parterul unor blocuri. Printr-o investiție din bugetul local în valoare de 80.000 de lei, autoritățile din stațiune au reușit să modernizeze și să amenajeze corespunzător spațiul de la fosta Maternitate, astfel că micuții vor avea șansa de a merge la Grădiniță în casă nouă.

Vechea Maternitate a fost renovată din investiţie locală, iar micuţii vor avea parte aici de condiţii mult mai bune

Vechea Maternitate din stațiunea Covasna va găzdui începând cu luna august câteva zeci de copii care până acum făceau grădinița în încăperi de la parterul unor blocuri.

Printr-o investiție din bugetul local în valoare de 80.000 de lei, autoritățile din stațiune au reușit să modernizeze și să amenajeze corespunzător spațiul de la fosta Maternitate, astfel că micuții vor avea șansa de a merge la Grădiniță în casă nouă. Potrivit primarului Lorincz Zsigmond, noile spații sunt mult mai adecvate pentru copii și oferă condiții mult mai bune.

„De 30 de ani copiii mergeau la grădiniță în spații de la parterul unor blocuri, unde nu era corespunzător, nu erau aceleași condiții pe care le putem oferi în noua clădire”, a spus primarul.

Birou cadastral și în viitor Judecătorie

Tot de la 1 august, în Covasna va funcționa un birou cadastral care își va servi clienții zi de zi, în funcție de necesități. Aprobarea oficială în acest sens a venit recent, iar noul birou va fi amenajat vis-a-vis de Casa de Cultură, unde se află și APIA. Primarul Lorincz Zsigmond apreciază că deschiderea acestui birou este doar primul pas și era necesar pentru a veni în întâmpinarea oamenilor, iar pe viitor, imediat ce mai trece criza, dorința lor este de a avea la Covasna și o Judecătorie. În acest fel, covăsnenii își vor putea rezolva problemele de această natură în propriul oraș.

Sursa foto: Observatorul de Covasna

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.