EDUCATIE 29 mai 2013

Flashmob pentru drepturile elevilor

de Székely Emőke | 543 vizualizări

Liceenii din Sfântu Gheorghe vor să atragă atenţia asupra nerespectării legilor

Liceenii din Sfântu Gheorghe au organizat miercuri un flashmob de câteva minute pentru a atrage atenția asupra faptului că Ministerul Educației nu respectă legea. Totul vine după ce în urmă cu mai bine de o săptămână aceștia au luat atitudine și au intrat în grevă japoneză pentru că Ministerul Educației nu a decontat cheltuielile de transport pentru elevii navetiști.

„Vrem să învățăm, dar nu așa” – au strigat în română și maghiară elevii Liceului de Artă „Plugor Sándor” din Sfântu Gheorghe, adunați pentru a-i cere Ministerului Educației decontarea cheltuielilor de transport. Aceștia au purtat banderole albe și pancarte.

În fața Grupului Școlar „Berde Áron” s-au adunat în jur de 70 de elevi cu pancarte pe care scria „Berde, noi vom fi la miting”, „Vrem banii pe abonamente” sau „Ne vrem banii înapoi”. Elevii au spus că le este greu să facă naveta în condițiile în care banii necesari pentru transport reprezintă un procent destul de mare din venitul familiei. „Din fotoliul de ministru nu se vede prin ce trec elevii de la țară” – a spus unul dintre liceeni.

Flashmob elevi naveta mai 2013 - 4

Astăzi are loc un miting de protest

La Liceul „Székely Mikó” s-au adunat 15 elevi, care au purtat pancarte prin care își chemau colegii la acțiunea de protest de joi, când de la ora 14 va avea loc un miting al elevilor în fața Inspectoratului Școlar al Județului Covasna. Participanții se vor aduna în Parcul Elisabeta, de unde vor porni către IȘJ.

Acțiuni de protest vor avea loc joi și în Covasna, Târgu Secuiesc și Baraolt, unde elevii vor porni din fața școlilor către Primărie pentru a-și striga nemulțumirea.

În județul Covasna abonamentele de transport pentru navetiști nu au mai fost decontate de anul trecut, iar suma datorată de Ministerul Educației celor 2.240 de elevi vizați este de 2,2 milioane de lei. Ministrul Educației, Remus Pricopie, a anunțat că va vira banii până la terminarea anului școlar, însă elevii spun că nu cred în promisiuni, de aceea vor protesta până când vor primi banii în mână.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.