EDUCATIE 16 iunie 2022

Fără tentative de fraudă în Covasna la prima probă din cadrul Evaluării Naționale

de David Leonard Bularca | 477 vizualizări

La prima probă din cadrul Evaluării Naționale (EN), cea la limba și literatura română, nu s-au înregistrat tentative de fraude din partea absolvenților covăsneni de clasa a VIII-a. La examen nu s-au prezentat 61 de candidați dintre cei înscriși, conform Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Covasna. 

„În județul Covasna, au fost prezenți 1554 de candidați. Nu s-au prezentat la examen 61 de candidați. Niciun candidat nu a fost eliminat pentru fraudă / tentativă de fraudă. Subiectul și baremul de corectare pentru proba de Limba și literatura română au fost publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15:00”, se arată într-un comunicat de presă.

Joi are loc proba scrisă la matematică, apoi urmează cea la limba și literatura maternă, vineri. Notele finale vor fi afișate pe 30 iunie. 

„Următoarea probă scrisă (Matematică) va avea loc joi, 16 iunie, iar ultima probă (Limba și literatura maternă) va fi susținută vineri, 17 iunie, de elevii care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă. Primele rezultate vor fi afișate joi, 23 iunie, până la ora 14:00 (în centrele de examen). Comunicarea rezultatelor obținute se face anonimizat, atât în centrele de examen, cât și pe site-ul evaluare.edu.ro, respectându-se Regulamentul general privind protecția datelor personale. Mai exact, vor fi utilizate coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților și care au fost distribuite candidaților, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută. Rezultatele finale vor fi afișate joi, 30 iunie 2022”, au mai transmis cei de la IȘJ Covasna. 

La nivel național, au fost înregistrate două tentative de fraudă la prima probă din cadrul EN, a anunțat marți ministrul Educației. Elevii prinși au primit nota 1 pentru lucrare și au fost nevoiți să părăsească sala de examen. 

Sursa foto: arhivă

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.