EDUCATIE 3 august 2011

Examen pentru suplinitori

de Székely Emőke | 990 vizualizări
315 candidaţi vor participa azi la examenul pentru un post în învăţământ în judeţ În judeţul Covasna, la concursul de suplinire cu probe scrise vor participa 315 candidaţi, dintre care 100 vizează ocuparea unui post ca suplinitor necalificat, iar restul vizează ocuparea unui post ca suplinitor calificat. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean spun că acest concurs va fi la fel de exigent ca şi concursul de titularizare din 13 iulie. Candidaţii care au promovat concursul

315 candidaţi vor participa azi la examenul pentru un post în învăţământ în judeţ

În judeţul Covasna, la concursul de suplinire cu probe scrise vor participa 315 candidaţi, dintre care 100 vizează ocuparea unui post ca suplinitor necalificat, iar restul vizează ocuparea unui post ca suplinitor calificat.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean spun că acest concurs va fi la fel de exigent ca şi concursul de titularizare din 13 iulie.

Candidaţii care au promovat concursul de titularizare cu medii între 5 şi 6,99 vor avea prioritate la repartizare, înaintea candidaţilor care vor promova concursul pentru suplinitori din 4 august.

 

Scris în loc de oral

 

Ministerul Educaţiei încearcă să elimine orice tentativă de a intra în sistemul de educaţie a celor care nu pot obţine la un concurs minimum 5, de aceea structura concursului de suplinire cu probe scrise s-a modificat, înlocuindu-se astfel proba orală cu una scrisă.

Concursul va avea loc în data de 4 august, în centrul de concurs de la Liceul Teoretic „Mikes Kelemen” Sf. Gheorghe. În toate sălile de concurs vor fi instalate camere de supraveghere.

Subiectele pentru proba scrisă a suplinitorilor calificaţi vor fi elaborate la nivel naţional de către MECTS. Persoanele care au fost eliminate la concursul din 13 iulie pentru fraudă sau tentativă de fraudă nu vor putea participa la acest concurs. Rezultatele vor fi afişate în data de 8 august, iar contestaţiile pot fi depuse în perioada 8-9 august. Rezultatele finale vor fi afişate în 11 august. Orele rămase neocupate vor putea fi acoperite, prin plata cu ora, de către cadre didactice titulare din unitatea de învăţământ, cadre didactice asociate sau pensionate ori suplinitori calificaţi. Pentru a ocupa un post de suplinitor, un candidat trebuie să obţină la examen minim nota 5.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.