EDUCATIE 1 iulie 2012

Evaluarea Naţională 2012 - Promovabilitate de 50% în judeţ

de Székely Emőke | 650 vizualizări

Rezultatele finale vor fi afişate azi, însă înainte de rezolvarea contestaţiilor acestea erau mult mai slabe decât cele de anul trecut.

Nici jumătate dintre elevii înscriși în judeţul Covasna la examenul de Evaluare Națională nu au reușit să obțină notă de trecere la matematică. Deși profesorii de matematică spun că problemele nu erau foarte grele, gradul de dificultate fiind mediu, doar 44,88% dintre elevii de clasa a VIII-a din județul Covasna au reușit să obțină măcar 5 la această probă. Nici la română lucrurile nu stau mult mai bine, aici promovabilitatea fiind de 57,43%. La proba de Limba și Literatura Maternă promovabilitatea a fost mult mai bună, 93,74% dintre elevi reușind să obțină notă de trecere.

Rezultatele sunt mai slabe decât cele de anul trecut, când promovabilitatea a fost de 79,1% la Limba și Literatura Română, 96,7% la Limba și Literatura Maghiară și de 64,4% la Matamatică.

Elevii însă nu au fost foarte triști, întrucât li se va calcula media și în cazul în care la una dintre discipline nu au reușit să ia măcar 5. Aceste note vor fi adunate cu media din anii de gimnaziu, după care se va calcula media de admitere la liceu.

După afișarea rezultatelor, elevii și părinții au avut posibilitatea de a depune contestație, urmând ca rezultatele finale să fie afișate azi.

Tot azi încep și probele scrise ale examenului de Bacalaureat. Aproape 2.000 de liceeni din judeţ au trecut deja de probele orale, iar de azi vor susține examenele scrise.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, 2 iulie 2012
Bun,aasta se vede in faptu ca in sfarsit au aparut si la noi camerele video in salile de examen.La limba romana acel procent de 57% se revede din cauza copiilor de etnie maghiara care habar nu au sa citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.