EDUCATIE 22 iunie 2018

Emoții pentru absolvenții de liceu: luni începe BACALAUREATUL

de Geanina Lupșa | 925 vizualizări

Peste 1.100 de elevi din județ vor susține examenul în sesiunea de vară

Examenul de Bacalaureat 2018, sesiunea iunie-iulie, va debuta luni, 25 iunie, când elevii vor susține prima probă la limba și literatura română. Examenul la limba maternă se va desfășura pe data de 26 iunie, urmând ca pe 27 iunie să aibă loc proba obligatorie a profilului. Ultima probă din cadrul Bacalaureatului, sesiunea de vară, este cea la alegere a profilului și a specializării și va fi susținută pe data de 28 iunie.

La nivelul județului Covasna, 1.163 de absolvenți ai ciclului liceal vor susține în perioada 25-28 iunie probele din cadrul examenului de Bacalaureat. Dintre aceștia, 311 aparțin de secția română, iar 852 de candidați vor fi de la secția maghiară, potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Covasna.

De asemenea, pe lângă cei 1.000 de absolvenți ai promoției curente, vor participa 163 de candidați din promoțiile anterioare.

Pe filiere, numărul candidaților este repartizat astfel: 674 - filiera teoretică, 314 - filiera tehnologică, 175 - filiera vocațională.

În ceea ce privește forma de învățământ, 1.148 candidați sunt de la zi, 3 de la seral și 12 candidați de la frecvența redusă.

Inspectorul general școlar al IȘJ Covasna, Kiss Imre este de părere că pentru a obține rezultate bune la acest examen este necesară o pregătire temeinică și este convins că și în această sesiune eșecurile vor fi nelipsite, deoarece nu toți elevii sunt conștiincioși.

„A participa la examenul de maturitate înseamnă o pregătire temeinică și această pregătire o începem de când suntem mici, de când am intrat în sistemul de învățământ, bineînțeles, durează ani de zile. Sunt unii care, într-adevăr, sunt conștiincioși și învață pentru a avea rezultate bune, alții sunt  mai delăsători puțin și se gândesc că fie ce o fi. Eu zic că atunci când te pregătești și ai în fața ta un examen așa cum este Bacalaureatul, trebuie să fii conștient de acest lucru și să te pregătești temeinic zi de zi. Numai pregătirea temeinică poate aduce succesul, nu altceva. Toți profesorii au fost alături de ei și acum ei ar trebui să demonstreze ce au acumulat în cei 4 ani școlari. În mod sigur vor fi și eșecuri, vă spun de ce, elevii trebuie doar să învețe. Profesorii și-au făcut treaba, s-au făcut pregătiri suplimentare, în timpul anului școlar a fost parcursă toată materia, elevilor nu le-a rămas altceva de făcut decât să învețe și cu ceea ce știu să se prezinte la examen și să dea tot ceea ce au mai bun. Numai o pregătire temeinică poate duce la un succes, la note bune”, ne-a precizat inspectorul general școlar, Kiss Imre.

Afişarea rezultatelor se va face în data de 4 iulie, până în ora 12:00, iar contestațiile vor putea fi depuse în aceeaşi zi, între orele 12:00-16:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.