EDUCATIE 28 martie 2013

Elevii se pregătesc de săptămâna „Școala altfel”

de Monica Vrânceanu | 839 vizualizări

Școlile din Sfântu Gheorghe și din județ se pregătesc de „Școala altfel”, o săptămână  dedicată activităților educative extracurriculare și extrașcolare. În această săptămână nu se organizează cursuri conform orarului obișnuit al unităților de învățământ, ci după un orar special. Cu toate acestea, elevii vor trebui să vină la școală, nefiind admise absențele.

Școlile și liceele din Sfântu Gheorghe au conceput orare speciale pentru fiecare zi. Astfel, zilele au fost împărțite în Ziua Legislației, Ziua Consumatorului, Ziua Culturii, Ziua Sănătății, Ziua Sportului sau Ziua Curățeniei. În cadrul „Școlii Altfel” vor avea loc întâlniri și discuții între elevi, profesori și specialiști din diverse domenii sau reprezentanți ai instituțiilor, proiecții de filme, inclusiv proiecte derulate în parteneriate cu alte școli. Unii vor organiza competiții sportive, alții parade de modă sau piese de teatru, toate menite să-i apropie pe elevi și să le deschidă orizonturile.

„Școala altfel” este cuprinsă în cadrul programului național „Să știi mai multe, să fii mai bun!”, organizat de Ministerul Educației Naționale. La finele săptămânii, școlile vor trebui să transmită către Inspectoratul Școlar Județean un raport privind activitățile desfășurate și fotografii ale acțiunilor. „Școala altfel” va cuprinde, pentru unele instituții de învățământ, inclusiv vizite tematice la obiective culturale ori turistice.

Teme articol: scoala altfel covasna
Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.