EDUCATIE 10 iunie 2013

Elevii navetişti continuă protestele

de Székely Emőke | 663 vizualizări

Elevii din judeţul Covasna care nu au primit banii de navetă vor să reia protestele, prima acţiune fiind programată miercuri la Sfântu Gheorghe

Elevii navetiști din Sfântu Gheorghe sunt în continuare nemulțumiți de atitudinea Ministerului Educației vizavi de plata datoriilor la abonamentele de transport. Aceștia și-au primit o parte din bani, dar nu întreaga sumă, motiv pentru care miercuri vor protesta din nou.

„Am câștigat o bătălie, nu și războiul. Elevii navetiști și-au primit o parte din banii datorați, mai exact 30%, însă nu avem încredere în promisiuni, de aceea venim cu un nou protest. De această dată este vorba de amplasarea a opt panouri în zonele aglomerate ale orașului, la magazinul Șugaș și în parc. La acțiune și-au anunțat prezența elevi de la toate liceele din oraș, indiferent dacă învață în limba maghiară sau română” – ne-a declarat unul dintre organizatori, Komán Attila.

Panourile sunt asigurate de organizația de tineret EMI, iar acestea vor fi pictate și colorate de elevii Liceului de Artă „Plugor Sándor” din Sfântu Gheorghe. Protestul maraton va avea loc în intervalul orar 8-20, timp în care panourile vor fi păzite de elevi, care îi vor înștiința pe trecători despre situația în care se află.

Vă reamintim că elevii din județul Covasna au intrat în grevă japoneză în urmă cu o lună, după care au organizat un miting în fața Inspectoratului Școlar al Județului Covasna. Aceștia sunt nemulțumiți pentru că nu și-au primit banii pentru decontarea abonamentelor. În urma acestor proteste, Ministerul Educației a virat o parte din banii datorați, cu promisiunea că până la sfârșitul anului școlar toți navetiștii vor primi banii.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.