EDUCATIE 11 octombrie 2019

Dezvoltare personală pentru adolescenți, la Întorsura Buzăului

de Iulia Drăghici - Taraș | 2833 vizualizări

Tinerii participanți vor învăța și cum să implementeze cu succes proiecte 

Un grup de 20 tineri a început luni, la Întorsura Buzăului, cursul „Be More”, coordonat de Asociația „100% Playground”. În șase ședințe, adolescenții vor învăța, prin metode non-formale, cum să se dezvolte atât pe plan personal, cât și în ceea ce privește implementarea de proiecte, dar nu numai. În plus, elevii de la „Mircea Eliade” vor primi finanțare pentru realizarea a două proiecte propuse în cadrul acestui curs.

Proiectul „Be More – curs pentru adolescenți” are scopul de a facilita procesul de dezvoltare personală a tinerilor prin metode de învățare non-formală și prin joc, spun coordonatorii.  

Ca obiective, activitatea își propune să îi învețe pe participanți să relaționeze cu mai multă încredere și empatie și să învețe să-și recunoască sentimentele și nevoile. În același timp, tinerii vor învăța cum să-și transforme o idee într-un proiect implementat cu succes și să răspundă astfel nevoilor din comunitatea lor. Nu în ultimul rând, adolescenții vor învăța să dezvolte o relație mai armonioasă cu natura și cu propriile frici și să le transforme în aliați de nădejde.  

Proiectul constă în organizarea unui curs de 6 ședințe pentru un grup de 16 tineri liceeni din Liceul Mircea Eliade Întorsura Buzăului. Cursul este structurat pe metodologia învățării non-formale, a educației outdoor și a managementului de proiect. Sesiunile vizează atât auto-cunoașterea, dezvoltarea abilităților de lucru în echipă, realizarea propriei viziuni, testarea propriilor limite prin activități cum ar fi cățărarea pe stâncă, cât și aspecte ce țin de dezvoltarea și implementarea unui proiect în comunitatea locală, plecând de la nevoi reale descoperite de liceeni.  

Participarea la curs este gratuită, iar elevii vor primi o finanțare în vederea implementării ideilor dezvoltate în cadrul cursului. Două idei vor fi astfel dezvoltate și implementate în Liceul Mircea Eliade”, arată un comunicat de presă.   

Activitățile se derulează în perioada octombrie - decembrie 2019.  Tinerii participanți au fost selectați pe baza completării unui formular online și deși inițial puteau fi acceptați doar 16, datorită numărului mai mare de doritori, grupul s-a mărit. 

Interesant este că proiectul „Be More” se derulează în prezent și la Brașov, însă acolo publicul țintă este format din adulți. 

Au aplicat 24 elevi, am selectat 20, urmând ca organizația să suporte costurile adiționale pentru cei 4 participanți în plus față de limita impusă prin proiect. În funcție de rezultatul acestui proiect vom decide viitoare posibile activități pentru categoria aceasta de vârstă. Be More este un proiect pe care îl derulăm în acest moment și în Brașov, cu un grup de adulți. Este așadar un concept al organizației și vom continua cu astfel de evenimente și în viitor”, ne-a declarat coordonatorul proiectului, Maria Găvăneci. 

Proiectul este coordonat de Asociația „100% Playground” și susținut prin programul StartONG, finanțat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow.  

Asociația 100% Playground este o asociație înființată în anul 2018, cu sediul în Întorsura Buzăului. „Viziunea ei pleacă de la credința că există un drum pentru fiecare. Fascinant, misterios. Misiunea 100% Playground este să contribuie la crearea unui context în care adevăratul potențial al participanților să poată fi atins”, mai arată organizatorii cursului.  

Totodată, aceștia informează că programul Start ONG vizează domeniile educație, sănătate, mediu, social și cultural și este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere si instituțiilor non-administrative. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. 

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.