EDUCATIE 26 iulie 2018

Definitivat 2018: peste 50% dintre profesorii din județ au obținut note de promovare

de Geanina Lupșa | 745 vizualizări

Rezultatele iniţiale arată că 44 de candidați au obținut note mai mari sau egale cu 8

Rezultatele inițiale de la examenul național de definitivare în învățământul preuniversitar arată  că procentul de promovare înregistrat de candidații din județul Covasna este de 57,14%.

Rezultatele publicate de Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Covasna, înainte de contestații, arată că 44 de candidați au obținut note peste 8,00 (57,14%), iar 33 (42,85%) au luat note sub 8,00.

Două note de 10 în județul Covasna

De asemenea, rezultatele inițiale arată că 2 candidați au reușit să obțină nota 10 la proba scrisă, la materiile Alimentație publică și Psihopedagogie specială.

În județul Covasna, la concursul din acest an s-au înscris 86 de candidați, dintre care 3 au absentat la proba scrisă, iar 6 s-au retras în timpul probei.

Proba scrisă s-a susţinut în data de 18 iulie, la centrul de examen, Liceul Teoretic ,,Mikes Kelemen" din Sfântu Gheorghe.

În perioada 24-25 iulie, candidații nemulțumiți de nota obținută au putut depune contestații la centrul de examen, iar rezultatele finale vor fi publicate în data de 27 iulie.

Referitor la examenul de definitivare de anul trecut, 63,07% dintre candidații din județul Covasna au fost declarați promovați, respectiv 41 din cei 65 care au susținut concursul au obținut note peste 8,00.

La nivel național, procentul de promovare înregistrat de candidaţii care au susţinut proba scrisă a examenului naţional de definitivare în învăţământul preuniversitar (sesiunea 2018) este de 75,75%, potrivit unui comunicat al Ministerului Educației.

Conform aceleiași surse,  la proba scrisă au putut participa candidații care au îndeplinit cumulativ următoarele condiţii: efectuarea unui stagiu de predare în specialitate de cel puţin un an, calificativul pentru anul şcolar în curs „Bine” sau „Foarte bine”, media aritmetică a notelor obținute la cele două inspecții la clasă și la evaluarea portofoliului profesional - minimum 8, dar note nu mai mici de 7 la fiecare din probele respective.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.