EDUCATIE 22 mai 2011

De la Sfântu-Gheorghe la New York

de Monica Vrânceanu | 786 vizualizări
Trei tineri informaticieni de la CNMV participă timp de zece zile la un concurs la New York Sfântu-Gheorghe va fi reprezentat în următoarele zece zile de către trei tineri de la Colegiul Național Mihai Viteazul (CNMV) în cadrul uneia dintre cele mai importante competiții liceale de informatică - American Computer Science League, care se desfășoară la New York. Echipa din Sfântu Gheorghe este, alături de o echipă din Cluj-Napoca, reprezentanta României în cadrul competiției care reunește unii dintre cei mai buni elevi din mai multe țări europene și de peste Ocean, la New York urmând să se înfrunte 200 de echipe.

Trei tineri informaticieni de la CNMV participă timp de zece zile la un concurs la New York

Sfântu-Gheorghe va fi reprezentat în următoarele zece zile de către trei tineri de la Colegiul Național Mihai Viteazul (CNMV) în cadrul uneia dintre cele mai importante competiții liceale de informatică - American Computer Science League, care se desfășoară la New York. Echipa din Sfântu Gheorghe este, alături de o echipă din Cluj-Napoca, reprezentanta României în cadrul competiției care reunește unii dintre cei mai buni elevi din mai multe țări europene și de peste Ocean, la New York urmând să se înfrunte 200 de echipe.

Tinerii de la CNMV care vor reprezenta Sfântu-Gheorghe și România sunt Ana Maria Popa, Karina Gabor și Ovidiu Băjan, toți trei fiind elevi în clasa a XI-a de matematică-informatică a Colegiului.

Pentru a ajunge la New York, tinerii au avut nevoie de aproape 4.000 de euro, deoarece organizatorii competiției nu le-au asigurat transportul și cazarea. PDL Covasna și Organizația de Tineret a PDL s-au implicat activ în proiectul tinerilor de la CNMV, în urmă cu câteva săptămâni fiind lansată o amplă campanie de strângere de fonduri, astfel încât tinerii noștri să poată ajunge la New York și să ne reprezinte cu mândrie.

Înainte de plecare, Ana Maria, Karina și Ovidiu s-au arătat încântați de faptul că vor ajunge, în cele din urmă, în America, toți trei arătându-se recunoscători ajutorului primit din partea PDL, precum și din partea altor sponsori care au contribuit la suma de bani necesară pentru a le fi acoperite cheltuielile din State.

Prim vicepreședintele Organizației de Tineret a PDL Covasna, Răzvan Comăneci, a declarat că partidul s-a implicat cu drag în ajutarea celor trei elevi, considerând că este absolut necesară sprijinirea acestora. ”Scopul Organizației de Tineret a PDL este acela de a descoperi tineri cu potențial, de a-i aduce lângă noi și de a-i promova. Sunt mândru că acești tineri reprezintă CNMV, locul în care am terminat și eu liceul și am încredere că profesorii i-au pregatit pentru a câștiga competiția. Mă bucur că am putut să-i ajutăm să ajungă în Statele Unite ale Americii, la acest concurs. Noi le vom ține pumnii...  și îi aștepăm acasă, cu rezultate cât mai bune”, a spus Răzvan Comăneci.

La strângerea banilor pentru călătoria celor trei elevi în Statele Unite a contribuit și directorul Clubului Sportiv Municipal Sfântu Gheorghe, Carol Şanta, care a identificat o soluție de finanțare din fonduri ale Autorității Naționale pentru Tineret și Sport prin Direcția Județeană pentru Tineret și Sport (DJTS) Covasna. Astfel, cele trei bilete de avion pentru participanții la competiția de la New York au fost achitate şi prin bani de la DJTS.

Calificarea celor trei tineri în competiția de la New York a venit după mai multe etape anterioare ale concursului, iar reprezentarea României și a municipiului Sfântu Gheorghe la New York este foarte importantă pentru ei, aceasta fiind de fapt o recunoaștere a eforturilor depuse de-a lungul vremii. Chiar dacă această competiție nu oferă premii spectaculoase ca valoare materială, tinerii participanți sunt înscriși în baza de date a Ligii Informaticienilor din Statele Unite ale Americii, ceea ce le oferă acestora posibilitatea unor contracte de perspectivă pentru viitor, în special după finalizarea studiilor superioare. În plus, se pare că o astfel de competiție în palmaresul unui elev de liceu este recunoscută de unele universități de profil din țară, ajutându-i pe tineri la examenul de admitere la facultate. Tinerii se vor afla la New York pe parcursul acestei întregi săptămâni, iar aventurile lor de peste Ocean pot fi urmărite în Observatorul de Covasna şi pe www.calatorie2011.blogspot.com.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 32

Adaugă comentariu
Razvan, 25 mai 2011
@Gobi e pixelul albastru. Rusine Dinu Patriciu! @Vasy stau linistit nu-mi duce tu de grija. In locul tau chiar m-as bucura ca exista cineva ca mine, unul pe care nu-l doare-n cur de locul de unde a citeste integral
Vasy, 25 mai 2011
Razvane, daca ai plecat, stai acolo linistit si lasa-i pe cei din Romania sa-si faca treaba. Spui ca esti impotriva tuturor celor care ne conduc, oricare ar fi acestia. Bun, si atunci, dupa parerea citeste integral
Gobi, 25 mai 2011
hai ma razvaneee!!! esti rau, chiar rau rau!!! se vede clar mana lui felix in aceste poze, chair asa?! la brussels nu era basescu, era doar sosia lui... mai cata rautate in "comunistii" astia!!!
Razvan, 25 mai 2011
@icsu lasa ma ca Basescu nu a fost comunist :)) http://i54.tinypic.com/2qco1ns.jpg cine este la numarul 19 ? :)) dar aici http://i52.tinypic.com/ok7khf.jpg ultimul de pe lista? n-ai cu cine mai citeste integral
Razvan, 25 mai 2011
Am uitat sa mai mentionez ceva: dragi tineri talentati, nu va lasati influentati cu nimic de comentariile noaste politice, voi nu aveti nici o vina :) multa bafta acolo! Va tin pumnii!
Razvan, 25 mai 2011
@Flaviu am plecat deja stai linistit. Tocmai aia vreau sa-ti explic si tu nu intelegi. Articolul trebuie sa fie despre niste tineri extraordinari nu despre tineri care au fost ajutati de PDL. N-ar citeste integral
icsu, 25 mai 2011
prost ca noaptea, asta e romanul din ziua de azi! prost ma, nu stie! nu poate! daca dupa 20 de ani mai exista termenul "comunist" folosit drept argument e absolut fantastic... dar ce sa le ceri unora citeste integral
Vasy, 24 mai 2011
icsu si razvan, stau si citesc comentariile voastre si ma apuca plansul. Fratilor, am trait 20 de ani condusi de un psd comunist care a vandut tot ce se putea vinde in tara asta, si cand n-au mai avut citeste integral
Iuly, 24 mai 2011
Razvane, daca tu n-ai inteles nimic inseamna ca te tradeaza inteligenta. Macar tinerii din OTPDL fac ceva util, nu stau ca altii pe net si comenteaza aiurea, in afara subiectului.
Flaviu, 24 mai 2011
@Razvan daca nu-ti place tara, pleaca frate in strainatate, ca poate acolo o sa-ti placa. Iar in prima parte a comentariului m-am referit la faptul ca tu vorbesti despre "nenorocirile" pe care le-a citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.