EDUCATIE 13 octombrie 2017

Cum contribuie covăsnenii la reducerea abandonului universitar

de Iulia Drăghici - Taraș | 792 vizualizări

„Elevii consiliați-viitori excelenți angajați” este un proiect implementat în trei județe de o organizație covăsneană de tineret

36 de tineri din județul Covasna sunt implicați, în perioada 12 – 15 octombrie a.c., în proiectul „Elevii consiliați-viitori excelenți angajați”, implementat de Asociația „Identitate și Dialog” din Sfântu Gheorghe, în parteneriat cu Uniunea Națională a Studenților din România, cu finanțarea Ministerului Tineretului și Sportului.

Scopul proiectului este, potrivit coordonatorilor, reducerea ratei de abandon universitar.

„Mulţi dintre elevii care urmează studii universitare nu fac alegerea ghidându-se după competenţe şi abilităţi, în multe dintre cazuri familia, prietenii sau situaţia financiară având un rol hotărâtor. Deşi universităţile şi-au adaptat oferta educaţională la noile trenduri de pe piaţa muncii, o mare parte dintre elevi optează pentru anumite specializări şi anumite facultăţi doar luând în considerare aspectul financiar, preferând să studieze pe un loc bugetat chiar dacă nu au abilităţi în domeniul respectiv. Acest fapt este posibil datorită lipsei de informare, în rândul elevilor, cu privire la abilităţile şi profilul de dezvoltare personală al acestora şi a oportunităţilor pe care universităţile le oferă şi care sunt în concordanţă cu profilul lor”, arată un comunicat de presă al coordonatorilor.

Activitățile din cadrul proiectului vor fi desfășurate la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe.

„Vor fi formate două grupe de curs pentru cei 36 de elevi care vor obţine noțiuni care să le permită alegerea unei instituţii de învăţământ superior propice dezvoltării lor, cum ar fi: meseriile cele mai căutate pe piaţa muncii şi beneficiile pe care le oferă acestea, oportunităţile oferite de aceste meserii ale viitorului, oportunităţile oferite de universităţi, gama de specializări inovative, profilul de dezvoltare personală a fiecărui elev, un plan de carieră pentru fiecare cursant. Sesiunile de formare vor fi desfăşurate cu formatori acreditaţi ANC”, transmite aceeași sursă.

Proiectul implementat de Asociația Identitate și Dialog are ca grup țintă un număr de 108 elevi din anii terminali de liceu din județele Covasna, Brașov și Haghita, astfel că după sesiunea de la Sfântu Gheorghe, programul se extinde și spre celelalte județe menționate.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.