EDUCATIE 15 iunie 2011

Copiii maghiari din diaspora îşi petrec vacanţa în Covasna

de Székely Emőke | 497 vizualizări

Şi anul acesta se vor organiza tabere pentru copiii maghiari din diasporă, iar numărul micilor musafiri va fi mai mare decât anul trecut, dat fiind faptul că în această vacanţă de vară vor veni în judeţul Covasna şi copii ceangăi.

La fel ca şi anul trecut, Primăria Sfântu Gheorghe organizează tabere pentru copiii maghiari din diaspora, ne-a informat viceprimarul municipiului Sfântu Gheorghe, Sztakics Eva, adăugând că acestea se vor desfăşura în perioada 20 iunie-2 august la tabăra de copii de la km 7 spre Vâlcele, în apropierea municipiului reşedinţă de judeţ. În acest an vor veni în judeţul Covasna nu numai copii din judeţul Hunedoara, ci timp de o săptămână oaspeţi vor fi şi copiii ceangăi din judeţul Bacău.

Anul trecut şi-au petrecut o săptămână din vacanţă împreună în jur de 200 de copii din judeţele Covasna şi Hunedoara, cu sprijinul Primăriei Sfântu Gheorghe şi al Consiliului Judeţean Covasna. Programul de anul trecut a fost colorat, pe lângă vizitarea unor obiective turistice din judeţ, cei mici au avut parte de activităţi sportive, meşteşugăreşti şi de îndemânare.

Aceste tabere fac parte din programul demarat de către Consiliul Judeţean Covasna cu privire la parteneriatul dintre maghiarii din secuime şi cei din diaspora, iar scopul este acela ca cei mici din diaspora să fie printre tovarăşii lor care vorbesc limba maghiară, să lege prietenii şi să păstreze legătura cu ei.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.